Volkswagen și scandalul emisiilor de dioxid de carbon: ce mai promite acum

Volkswagen și scandalul emisiilor de dioxid de carbon: ce mai promite acum

Grupul VW a primit un ajutor important din partea vânzărilor de vehicule electrice.

Volkswagen a declarat că și-a atins obiectivul legal european privind emisiile de CO2 pentru 2021, ajutat de impulsul său pentru vehiculele electrice.

Grupul, care include mărcile VW, Audi, Porsche, Skoda și Seat, a atins în anul 2021 emisii medii de CO2 de 118,5 grame pe km pentru noua sa flotă de autoturisme din UE, a anunțat producătorul auto într-un comunicat.

Cifra a fost cu aproximativ 2% sub ținta legală stabilită pentru Grupul VW de UE, ca parte a obiectivelor sale de combatere a schimbărilor climatice. Totalul nu include emisiile de CO2 de la Bentley și Lamborghini, care nu fac parte din obiectivul grupului din cauza volumelor reduse.

VW a spus că cifra emisiilor se bazează pe cifre preliminare, iar confirmarea finală din partea Comisiei UE este așteptată la o dată ulterioară.

Mașinile electrice sunt viitorul

Vânzările de grup de vehicule electrificate, inclusiv mașini complet electrice și hibride, au crescut cu 64%, până la 472.300 în Europa anul trecut, a declarat producătorul auto.

Vânzările de mașini complet electrice, cum ar fi VW ID3 și ID4, Cupra Born, Audi Q4 e-tron și Porsche Taycan, au ajutat grupul să atingă obiectivul de CO2.

Proporția de vehicule electrice cu baterie și hibride plug-in vândute de grup a crescut la 17% din totalul livrărilor anul trecut, de la 10% în 2020.

„Ofensiva noastră electrică la nivelul întregului grup a luat o viteză semnificativă anul trecut… acest lucru ne-a ajutat să reducem în continuare emisiile de CO2 ale flotei și să îndeplinim obiectivul UE”, a declarat Christian Dahlheim, șeful vânzărilor grupului, în declarație.

Într-un comunicat separat, marca VW a declarat că emisiile sale medii de CO2 au fost de 113 g/km anul trecut, sub obiectivul UE de 119 g/km.

BMW și Daimler au spus că cifrele preliminare au arătat că au atins și obiectivele europene privind emisiile, dar niciunul nu a publicat încă cifre specifice.