25 nov. 2022 | 12:00

VIDEO – Twitter, Tron Identity, printare 3D, sânge artificial – Playtech News Bytes 18

VIDEO ACTUALITATE

Playtech News Bytes a ajuns la episodul optsprezece, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Twitter angajează un hacker cunoscut, pentru a-i rezolva problemele pe partea de programe

George Hotz  este un cunoscut haker american care, la 17 ani, a spart un telefon Apple și l-a făcut să funcționeze în orice rețea. Tot el este și fondatorul companiei Comma.ai. Acum, George va lucra la instrumentele de căutare ale Twitter. Dezvoltatorul spune că nu este o muncă ușoară, însă va fi fericit să aducă schimbări notabile platformei. Înțelegerea dintre Musk și cunoscutul dezvoltator  este pentru o perioadă de doar trei luni. Potrivit antreprenorului, reorganizarea Twitter va fi marcată iniţial de haos şi de multe greşeli, dar se va stabiliza în timp.

Inovație uimitoare în tehnologie și știință: țesutul uman poate fi printat 3D pe orbită

Imprimarea 3D de țesut uman și organe nu este deloc nouă. Am tot auzit de această tehnologie încă din 2014. Totuși, pentru ca acest acest proces să fie realizat pe deplin, este nevoie de anumite condiții complexe, pentru a se crea structurile țesuturilor. Se pare că lipsa gravitației de pe orbită ajută la acest proces. Așadar, de curând, în spațiu a fost trimis satelitul PearlAfricaSat-1 care, pe lângă funcții importante de monitorizare a agriculturii și de securitate pentru Uganda, va desfășura și experimente care implică imprimarea 3D a țesutului uman. Această tehnologie poate revoluționa medicină de pe pământ.

Rămânem în zona medicală și vorbim despre japonezii care au inventat transfuziile cu sânge artificial

Cercetătorii japonezi au anunțat că au reușit să producă sânge artificial care poate fi transfuzat la pacienți, indiferent de grupa sanguină a acestora. Sângele a fost testat pe iepuri care suferiseră hemoragii, iar 60% dintre ei au supraviețuit fără efecte secundare negative. În cazul oamenilor, sângele artificial ar putea crește ratele de supraviețuire. Transfuziile ar putea fi administrate în ambulanțe înainte de sosirea la spital, unde au loc testele de sânge. Ce este și mai interesat este faptul că sângele poate fi păstrat la temperaturi normale, până la un an de zile.

O companie americană sfidează moartea și promite reînvierea

Această companie specializată în criogenare le promite oamenilor cu posibilități financiare că îi va readuce la viață în momentul în care tehnologia va fi mult mai avansată. Așadar, în interiorul unor bazine umplute cu azot lichid se află 199 de oameni care au optat pentru a fi crio-conservaţi. Procesul începe după ce o persoană este declarată în mod legal decedată. Sângele şi alte fluide sunt extrase  şi înlocuite cu substanţe chimice create pentru a preveni formarea cristalelor vătămătoare de gheaţă. Tot acest proces costă aproximativ 200.000 de euro, iar mulți profesori din medicină nu sunt de acord cu această procedură.

Tron Identity, un joc video care reinventează sfera SF-ului

Un studio britanic, în colaborare cu Disney, a încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unui joc video Tron. Povestea va fi inspirată de filmul Tron: Legacy. Se pare că acțiunea jocului care va apărea anul viitor, va avea loc cu atât de mult în viitor, încât personajele din poveștile originale din Tron: Legacy sunt legende care au modelat istoria, fiind aclamate sau urâte pentru contribuția lor. Jocul se va învârti în jurul unei detective numite Query care a fost însărcinată să rezolve un jaf și misterul care îl înconjoară.

Așa cum v-am obișnuit, urmează să aflăm o nouă curiozitate tehnologică

Știți că până în 2030 omenirea va genera în jur de un yottabit de date pe an, adică 10 la puterea 24 biți? Cantitatea de date este atât de mare, încât dacă ar fi inscripționată pe DVD-uri stivuite, ar ajunge de pe Pământ până pe Marte. Această expansiune explozivă a domeniului datelor i-a făcut acum pe cei care guvernează standardele legate de sistemul metric să convină asupra unor noi măsurători. Așadar, din această săptămâna avem patru noi prefixe: ronna, quetta, respectiv ronto și quecto. Că idee, Pământul cântărește în jur de un ronnagram, iar masa unui electron este de aproximativ un quectogram.