VIDEO Putin face o nouă mutare periculoasă. A trimis trenul militar nuclear în prima linie

VIDEO Putin face o nouă mutare periculoasă. A trimis trenul militar nuclear în prima linie

Se spune că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare în Marea Neagră și că NATO și-a avertizat deja membrii despre intențiile lui Vladimir Putin. Circulă informații și filmulețe pe internet că liderul de la Kremlin a trimis așa-numitul „tren nuclear” în prima linie, lângă granița cu Ucraina.

Putin trimite „un tren militar nuclear către Ucraina”

„Kremlinul semnalează că este pregătit pentru o escaladare semnificativă, deoarece Rusia pierde teren pe câmpul de luptă. Există îngrijorări cu privire la sugestiile anterioare ale lui Putin că ar putea recurge la astfel de tactici”, notează The Times.

Centrul de combatere a dezinformării din cadrul Consiliului de Securitate Națională și Apărare din Ucraina a comentat informația jurnaliștilor britanici, avertizând că Rusia va continua să-și intensifice șantajul nuclear:

„Există o mare probabilitate de diverse tipuri de provocări din partea Federației Ruse. Chiar și la începutul invaziei pe scară largă în Ucraina, Rusia și-a pus forțele nucleare în alertă specială. Pregătirea demonstrativă de a lansa în orice moment un atac nuclear pe teritoriul Ucrainei este o altă etapă a terorismului informațional pentru a convinge Kievul să negocieze în condițiile Kremlinului”, se arată în mesajul oficialilor ucraineni.

Kremlinul plănuiește să detoneze arme nucleare în apropierea Ucrainei?

După ce submarinul de ultimă generație al Rusiei a părăsit baza sa din Marea Albă, crescând temerile că Vladimir Putin ar putea folosi armele nucleare în războiul din Ucraina, iată că șeful Kremlinului face o nouă mutare. Un tren militar nuclear a fost văzut în mișcare, deplasându-se în direcția Ucrainei, ca un posibil avertisment pentru Occident.

Semnal pentru Occident

Experții cred că echipamentele militare observate ar aparține Diviziei a 12-a a Ministerului Apărării din Rusia, specializată pe depozitarea, întreținerea și furnizarea de arme nucleare, scrie Daily Mail. Această mișcare a armatei ruse ar putea fi un semn al escaladării conflictului din Ucraina sau al efectuării la scară largă a unor teste nucleare de pregătire, avertizează analiștii militari.

Cel mai recent eveniment vine după ce NATO a avertizat că submarinul nuclear Belgorod al Rusiei și-a părăsit baza sa de la Cercul Arctic, existând suspiciuni că Moscova ar putea efectua teste cu temuta rachetă subcavatică Poseidon.

Imagini înfricoșătoare apărute pe internet

Imaginile cu trenul militar nuclear al lui Vladimir Putin arată o serie de transportoare blindate încărcate pe vagoane platformă, împreună cu alte vehicule militare, deplasându-se prin centrul Rusiei, în direcția Ucrainei. Clipul a fost postat pe platforma Telegram, pe canalul pro-rus Rybar.

Potrivit specialistului militar Konrad Musyka, desfășurarea unor astfel de unități militare rusești ar semnala o posibilă viitoare escaladare a conflictului sau ar putea constitui un preambul al unor exerciții nucleare pe scară largă ale Moscovei.

Muzyka este de părere că mișcarea trenului cu echipamente militare grele nu înseamnă neapărat că Rusia se pregătește să desfășoare o armă nucleară în Ucraina. Dar sugerează că ar putea însemna „un semnal pentru Occident că Moscova escaladează” conflictul, adăugând că Forțele strategice de rachete ale Rusiei (RVSN) obișnuiesc să efectueze exerciții ample în perioada de toamnă.