VIDEO Playtech News Bytes – episodul 2: știrile din ultima săptămână din tech, entertainment și auto
Cel mai nou proiect editorial de la Playtech, în format video, ajunge la al doilea episod și continuă să vă prezinte într-un format concentrat și o manieră prietenoasă știrile interesante pe care s-ar putea să le fi ratat din ultima săptămână.
De curând, a apărut un nou trailer dar și un poster pentru cel mai recent serial TV Star Wars care va fi difuzat pe Disney Plus
Deși lansarea oficială a serialului trebuia să fie pe dată de 31 august, se pare că fanii mai au puțin de așteptat. Până atunci, Lucasfilm a oferit fanilor un al doilea trailer. Tema centrală se conturează în jurul lui Cassian care s-a transformat în rebelul înverșunat ce și-a dat viața pentru a fura planurile de pe Death Star. Lucasfilm a început campania de marketing a serialului lansând primul trailer la Andor, în timpul Sărbătorii Războiul Stelelor, din 4 mai. Previzualizarea a dat tonul unei drame epice de război care amintește de Rogue One, înfățișând Imperiul la apogeul puterilor, dar și o Rebeliune în curs de desfășurare. Într-o primă instanță, povestea se va derula pe parcursul a 12 episoade. Suntem nerăbdători să vedem care este intriga poveștii.
La 20 de ani de la înființarea Facebook, Mark Zuckerberg devine subiect de documentar BBC
Mulți dintre noi am prins începuturile Facebook. Parcă mai ieri ne făceam pentru prima dată cont pe această platforma, și iată că au trecut deja 20 de ani de atunci, iar BBC sărbătorește această aniversare cu promisiunea unui film documentar despre fondatorul platformei. BBC spune că în acest documentar vom află detalii despre începuturile Facebook, în campusul de la Harvard, despre primul process pe care Mark l-a avut, acuzat fiind atunci că a furat din altă parte idea Facebook, dar și despre impactul acestei rețele asupra oamenilor. Documentarul se bazează pe testimonialele apropiaților lui Zuckerberg, dar și pe o serie de jurnale personale ale fondatorului, precum și pe filmări din arhivele personale. Nu este prima dată când viață fondatorului este ecranizată. În anul 2010, a mai existat un lungmetraj intitulat Social Network. Întregul proiect va fi lansat peste 2 ani și va fi produs de Mindhouse.
Handicapul României în ceea ce privește educația digitală se reflectă, din ce în ce mai mult, în atacurile cibernetice tot mai dese.
Criminalitatea cibernetică afectează grav mediul economic. Un număr foarte mare de companii au probleme majore legate de continuarea activităţii, după ce sunt vizate de un astfel de atac. Dar ce sunt până la urmă aceste atacuri, cum afectează ele companiile și cât de gravă este de fapt această situație. Șapte din opt ţări din UE consideră atacul cibernetic drept principala ameninţare la adresa afacerii lor. Problema în România este dată de lipsa de personal uman care să lupte împotriva acestor atacuri. Ținând cont că avem o lacună în educația digitală, tot mai puțini sunt cei care au resursele necesare pentru a combate această problemă. Momentan, situația este sub control însă atacurile evoluează, iar specialiștii spun că dacă nu va există o transformare a tuturor acestor instituții, în sensul de a avea acces la mai multă resursă umană, vom avea, mai devreme sau mai târziu, o problemă națională
Încă un o mașină concept este pe cale să fie lansată.
De această dată. nu vorbim despre un vehicul electric, ci despre o mașină hybrid. Da știu, nici asta nu va sună străin. Totuși, vorbim despre o mașină zburătoare care are și capacitatea de a funcționa normal, pe stradă.
Într-un moment în care aglomerația din trafic reprezintă o problemă majoră la nivel internațional, nu doar în România, o companie din California a primit aprobare pentru a începe testele pentru o mașină zburătoare. De 14 ani, cei de la Samson muncesc la Switchblade, iar acum, mașina se află la doar câteva săptămâni de lansare. Așadar, viitorul este mai aproape decât am fi crezut. Acum, deja ne putem gândi la cum vor arată diminețile către birou. Practic ne vom urcă în mașină, vom decola, vom evita toată aglomerația, apoi, lin, vom ateriza și vom conduce pe sol până la locul de parcare. E foarte interesant acest concept și, sincer, m-aș bucura să îl văd întâmplându-se. De menționat ar mai fi că mașina a fost concepută pentru a oferi toate facilitățile unei mașini de lux, inclusiv sistemul său hibrid de propulsie electrică, pentru o călătorie în aer fără probleme.
Industria influencerilor se dezvoltă într-o directive nebănuită. Acum există influenceri virtuali care postează aventuri din întreagă lume, poartă cele mai exclusiviste ținute și cel mai important lucru… sunt nemuritoare
Este și cazul lui RoZy un influencer virtual din Coreea de Sud care are peste 130.000 de urmăritori. Arată real, se îmbracă normal, machiajul este mereu impecabil, iar majoritatea oamenilor crede despre ea că este reală. Însă nu este așa. RoZy este un amestec între robot, inteligență artificială și o persoană adevărată . Pe scurt, e o creație care se află la granița dintre lumea virtuală și cea reală. Din 2010, de când acest personaj a fost creat, a semnat zeci de contracte de publicitate, a lansat două melodii și a participat la numeroase prezentări de modă în lumea virtuală. Partea cea mai importantă este că acești influenceri virtuali sunt din ce în ce mai profitabili dezvoltând o nouă economie în care modelele viitorului sunt lipsite de scandaluri, au o imagine perfectă, fac mulți bani și nu mor niciodată.