10 nov. 2022 | 07:43

Oficial din garda lui Putin a murit în Herson. El spunea că „Bucureștiul este pământ rusesc”

ULTIMA ORĂ
Oficial din garda lui Putin a murit în Herson. El spunea că „Bucureștiul este pământ rusesc”

Kirill Stremousov, cel mai cunoscut oficial instalat de Moscova în regiunea ucraineană Herson, susține că Bucureștiul și întreaga lume sunt pământ rusesc. În urma acestui mesaj video, jurnalistul Francis Scarr (BBC) a spus că „este cu adevărat unul dintre cele mai bizare lucruri pe care le-am văzut vreodată”.

Un oficial prorus face declarații șocante

Update 10 noiembrie, ora 07.33. Kirill Stremousov, şeful adjunct al administraţiei militare regionale din Herson, instalat de Moscova, și-a pierdut viața într-un accident rutier. Compania rusă de presă de stat Vesti (VGTRK) susține că, potrivit ministrului Sănătăţii din regiunea Herson, Vadim Ilmiev, oficialul a murit într-un accident pe autostrada dintre Herson şi Armiansk (Pensinula Crimeea).

Decesul lui Stremousov a fost confirmat de șeful său, Vladimir Saldo, guvernatorul interimar al Hersonului. Președintele rus Vladimir Putin l-a omagiat pe oficialul prorus, acordând-i post-mortem Ordinul Curajului, o distincție de stat, a precizat Kremlinul.

Tragedia s-a produs după ce șoferul lui Stremousov a încercat să evite coliziunea cu un camion, care efectuase o manevră periculoasă. Vladimir Rogov, din regiunea învecinată Zaporojie, a relatat că TIR-ul este de vină. Agenția rusă de știri RIA a publicat o înregistrare video cu vehiculul lui Stremousov, distrus în totalitate.

Știrea inițială: Adjunctul interimar al șefului administrației de ocupație rusă din regiunea Herson, Kirill Stremousov, a creat un „poem” video în care dă de înțeles că referendumuri populare privind unificarea cu Rusia vor avea loc în curând pe toată planeta.

„Văd munți și văi. Văd râuri și câmpuri. Acestea sunt întinderile Rusiei, aceasta este patria mea mamă. Văd Praga și Varșovia, Budapesta și Bucureștiul. Aceasta este nația rusească. Câte locuri îndrăgite sunt aici!”, spune Stremousov într-un mesaj video.

„Văd pagode în Sri Lanka, văd Coreea și China. Oriunde conduc un tanc este tot pământul meu iubit! Văd râul Amazon, văd și crocodili! Este pământ rusesc, este patria mea mamă! În apropiere sunt piramidele, curg apele bogate ale Nilului, spălând un mal rusesc. Rușii mei, sunt mândru de voi!”, completează prorusul.

„Văd Washingtonul într-o vale, văd Dallasul și Texasul! Cât de plăcut este să bei cvas (n.r. – o băutură fermentată făcută din secară sau pâine de secară) gustos aici în Rusia! Soarele răsare asupra [orașului] Sydney, un ornitorinc înoată într-un iaz! Imnul începe să răsune într-un difuzor! Îmi voi începe ziua cu imnul rusesc!”, relatează el.

Kirill Stremousov laudă poporul rus

Discursul delirant nu se oprește aici. „Uitați niște indieni care fumează o pipă și mi-o oferă”, descrie Stremousov în timp ce, în spatele său, poate fi văzut un steag cu o svastică pe ea, simbolul având altă conotație în India decât cea cunoscută în Europa și Occident.

„Întreaga lume îi iubește pe ruși în patria mea mamă”, încheie Kirill Stremousov.

Jurnalistul Francis Scarr de la BBC se declară șocat de afirmațiile oficialului prorus, afirmând că „este cu adevărat unul dintre cele mai bizare lucruri pe care le-am văzut vreodată”. Stremousov este apreciat de Kremlin pentru dăruirea cu care sprijină regimul lui Putin și masacrul cauzat de armata rusă în Ucraina.

Marioneta lui Putin neagă contraofensiva ucrainenilor în Herson

Potrivit TASS, Kirill Stremousov a criticat zvonurile că armata ucraineană a lansat o contraofensivă în Herson, catalogându-le false. Mici grupuri de trupe ucrainene încearcă să găsească slăbiciuni în apărarea regiunii, a declarat viceguvernatorul prorus: „Zona este sigură, așa că nu o fac și nu vor avea șansa să se infiltreze aici”.