Vești bune pentru piața auto din Europa: cine este marele câștigător

Vești bune pentru piața auto din Europa: cine este marele câștigător

Creșteri mari au avut și Bentley, Kia, DS, Dacia și Porsche. Între timp, nouă mărci au alunecat în teritoriu negativ, dar au depășit piața generală.

MG Motor a crescut vânzările în Europa cu aproape 145% în martie, ajutat de cererea puternică pentru crossover-ul compact HS.

Polestar a avut, de asemenea, o creștere procentuală de trei cifre a vânzărilor la cerere pentru Polestar 2.

Cupra, Tesla, Bentley, Kia, DS, Dacia și Porsche au înregistrat creșteri procentuale de vânzări de două cifre pe o piață europeană generală care a scăzut cu 19%.

De asemenea, printre cele 25 de mărci care au înregistrat câștiguri în cursul lunii s-au numărat Rolls-Royce, Lamborghini și Honda, potrivit cifrelor cercetătorului de piață Dataforce.

Penuria de semiconductori și constrângerile de aprovizionare cauzate de războiul din Ucraina au fost principalul motiv pentru scăderea vânzărilor din regiune.

Ce arată datele

Cupra a crescut cu 99 la sută, impulsionată de vânzările SUV-ului compact Formentor, modelul emblematic al subsidiarei Grupului Volkswagen.

Tesla a crescut cu 75 la sută, ajutată de cererea puternică pentru Modelul 3 și Modelul Y, care au fost vehiculele electrice numărul 1 și, respectiv, numărul 2 vândute în Europa în martie.

Alte mărci care au câștigat volum au fost Bentley (35%), Kia (32%), DS și Dacia (ambele 20%) și Porsche (14%).

Conform datelor agregate de Jato Dynamics, la finele lunii martie 2022, Dacia Sandero a pierdut prima poziție în clasamentul celor mai vândute automobile de pe piața din Europa.

Pe de altă parte, Dacia Sandero se bucură în continuare de poziția privilegiată de a fi singurul automobil cu creștere a vânzărilor în acest an, din Europa. Din păcate, în contextul scăderii semnificative a pieții auto, o scădere pentru brandul românesc era aproape inevitabilă.

Totuși, dacă ne limităm la vânzările pe martie, Dacia Sandero este pe cinci în top, în coborâre patru locuri.

Printre mărcile care au înregistrat scăderi, dar au învins piața, se numără Hyundai, Mazda, Lotus și Toyota.

Citește și:
Etichete: