Verifică-ți contul, urmează să primești bani frumoși: sumele intră direct

Verifică-ți contul, urmează să primești bani frumoși: sumele intră direct

O categorie foarte norocoasă de români urmează să primească, în perioada următoare, sume frumoase de bani în conturi. Este vorba despre agricultorii români, ce vor fi sprijiniți financiar de autoritățile guvernamentale, pentru a traversa provocările și dificultățile ultimilor doi ani pandemici.

Conform unui anunț proaspăt făcut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) , marți, adică pe 26 aprilie, a început sesiunea de depunere a cererilor pentru susţinerea activităţii crescătorilor de animale în contextul pandemiei.

Din data de 26 aprilie, cei care vor să fie sprijiniți economic de stat au la dispoziție un termen de 20 de zile pentru a depune cererile de finanțare.

MADR a transmis că ”în data 21 aprilie 2022 a fost aprobată, la propunerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ordonanța de Urgență nr. 51/2022 prin care este instituită o schemă de ajutor de stat pentru a compensa o parte din pierderile pe care fermierii le-au înregistrat în ultimii doi ani din cauza perturbării lanţurilor de aprovizionare ca urmare a restricțiilor sanitare”.

Când se efectuează plățile către beneficiari, mai exact

Plățile acestor măsuri de sprijin se vor efectua până la data de 30 iunie 2022.

“Marţi, 26 aprilie 2022, a început sesiunea de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovine, suine şi avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19. Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat este de 20 de zile.

Deschiderea sesiunii de depunere a cererilor coincide cu momentul aprobării de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat în valoare de 91 de milioane de euro (453,8 milioane de lei) de care vor beneficia peste 95.000 de fermieri”, au explicat reprezentanții MADR.

Conform sursei citate, se pare că valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 453.899.000 lei şi este repartizată după cum urmează:

-170.250.000 de lei pentru sectorul bovine
-167.649.000 de lei pentru sectorul suine
– -116.000.000 de lei pentru sectorul avicol.

Citește și: