27 iun. 2022 | 10:43

Demisii noi din USR. Andrei Lupu și Ioana Mihăilă pleacă la partidul REPER

ULTIMA ORĂ
Demisii noi din USR. Andrei Lupu și Ioana Mihăilă pleacă la partidul REPER

Sunt tensiuni mari în Uniunea Salvați România. Încă un deputat USR a demisionat din partid. Alin Prutean şi-a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, retragerea din grupul parlamentar al USR, punându-și demisia pe masă. Anterior, deputatul Cristina Rizea a luat aceeași decizie. Săptămâna trecută, și Oana Cambera s-a retras din USR.

Cutremur în USR. Lumea pleacă din partid

Update 27 iunie, ora 10.38. Deputatul Andrei Lupu, membru al Biroului Naţional al USR şi preşedinte al filialei Prahova, demisionează din Uniunea Salvaţi România şi se înscrie în REPER. Într-o postare pe Facebook, politicianul a precizat că face acest lucru „cu mare tristeţe şi cu o uriaşă dezamăgire”. De asemenea, și fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, pleacă din USR, pentru a i se alătura lui Dacian Cioloș în noul său partid. Anunțul a fost făcut chiar de REPER pe Facebook.

„O mână de oameni în care ar fi trebuit să credem şi care ar fi trebuit să reprezinte un deziderat pentru politica românească au ales meschinăria politicii dâmboviţene şi toxicitatea confruntării permanente. Lipsa de eleganţă, de încredere în negocierea politică şi incapacitatea de a accepta alte opinii decât cele proprii au transformat o idee politică minunată, aşa cum a fost USR, într-o organizaţie profund disfuncţională”, a menționat Lupu.

„Promovarea unor politici publice sau mesaje politice a ajuns să fie asumată mai degrabă de către consilieri angajaţi, în timp ce mare parte dintre aleşi sunt prinşi în dispute interne. Nu am fost ales de cetăţeni pentru asta. Dimpotrivă, misiunea mea, ca membru al Parlamentului, este una constructivă, de a promova idei şi proiecte care să devină realitate”, a adăugat deputatul.

Știrea Inițială: La mijlocul lunii iunie, preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a precizat că şi senatorul Cosmin Poteraş a părăsit formațiunea politică, acesta menţionând că ar urma şi alte demisii, dar că peste 90% dintre parlamentari rămân în partid.

„Sunt câţiva colegi care, din păcate, nu mai doresc să continue în acest proiect, deşi au fost votaţi în numele acestui proiect. Sunt puţini relativ la cei 80 de parlamentari pe care îi are USR. Chiar astăzi şi-a anunţat demisia un coleg de la Senat, care se numeşte Cosmin Poteraş. Şi, din informaţiile pe care le am, în următoarele zile vor mai fi câţiva care vor face acest gest. Ceea ce însă este regretabil este că ce urmează să vedeţi în următoarele zile cu aceşti câţiva colegi – USR are 80 de parlamentari şi peste 90% rămân în această construcţie – este că e un plan la mijloc, gândit şi executat de Dacian Cioloş”, a spus Drulă.

REPER câștigă adepți

Un al treilea parlamentar se alătură REPER, partid creat după plecarea lui Dacian Cioloș din USR. Deputatul de Sălaj, Alin Prunean, și-a dat demisia din partid și va intra în noua formațiune politică.

„Al treilea membru al Parlamentului României care se alătură REPER este Alin Prunean, deputat de Sălaj. Vom merge înainte, aproape de oameni, vom munci împreună și pentru aceștia, așezat, pentru că oamenii sunt cei care dau tonul vremurilor. Fiecare dintre noi are un cuvânt de spus despre cum construim un prezent în care să fim în siguranță, despre cum pregătim un viitor orientat spre încredere, bunăstare și respect. Învățăm din greșeli, ni le asumăm și mergem înainte., a afirmat Alin Prunean. Bun venit în echipă, Alin!”, se arată în mesajul postat de partidul REPER pe internet.

Detalii despre noua formațiune politică

Potrivit europarlamentarului Dragoș Tudorache, Reînnoim Proiectul European al României (REPER) nu este partidul lui Dacian Cioloș, ci al acelora care vor avea încredere în noul proiect politic. Fondatorii formațiunii nu și-au asumat deocamdată o viziune și un program politic, ci urmează să fie stabilite împreună cu viitorii membri ai partidului.