Vacanța în Bulgaria: cât te costă vinieta, cât timp e valabilă

Vacanța în Bulgaria: cât te costă vinieta, cât timp e valabilă

A început sezonul vacanțelor, iar mulți români aleg să își petreacă concediul în Bulgaria. Așa că trebuie să ai în vedere anumite aspecte înainte de a pleca la drum, cum ar fi vinieta în Bulgaria.

Așadar, trebuie să știi că în Bulgaria se aplică sistemul de plată a vinietei electronice pentru autovehiculele cu o masă totală admisibilă mai mică de 3,5 tone. De asemenea, mijloacele de transport cu masa totală admisă mai mare de 3,5 tone, această categorie de autovehicule este taxată prin sistemul de colectare a taxelor de drum tip e-toll, bazata pe distanța parcursă, conform Impact.ro. 

E important să reții că vinieta electronică trebuie cumpărată cel mai târziu la intrarea pe teritoriul Bulgariei. De aceea, ar fi bine să o achiziționezi înainte.

Poți să alegi următoarele perioade de valablitate pentru vinietă atunci când mergi în Bulgaria:

  • doar pentru un week-end (e-vinieta de sfârșit de săptămână este valabilă începând cu ziua de vineri, ora 12:00 până în ziua de duminică, ora 23:59)
  • o săptămână
  • o lună
  • trei luni
  • un an

Prețurile pentru vinietă în Bulgaria sunt următoarele:

– pentru week-end: 1o leva

– o săptămână: 15 leva

– o lună: 30 leva

– trei luni: 54 leva

– un an: 97 leva

În ceea ce privește locurile de unde o poți cumpără, rețeaua bulgară de distribuire a vinietei electronice este formată din stații de alimentare cu combustibil (Petrol AD, Lukoil EOOD, OMV OOD, EKO, Rompetrol, Shell Bulgaria EAD etc), oficii poștale, sucursale EasyPay sau FastPay și de la alți parteneri comerciali.

De asemenea, Pe au fost montate terminale de autotaxare tip bancomat, de unde șoferii pot să își achiziționeze vinieta electronică. Mai mult, vinieta pentru Bulgaria poate fi cumpărată și online prin intermediul site-urilor specializate.

Citește și: