Un oficial de top de la Kiev recunoaște că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia. Ce-i lipsește țării sale

Un oficial de top de la Kiev recunoaște că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia. Ce-i lipsește țării sale

Șeful Consiliului Național de Securitate al Ucrainei susține că va fi „imposibil” pentru țara lui să învingă armata rusă cu nivelul actual de sprijin din partea Occidentului. Potrivit lui Oleksi Danilov, partenerii internaționali nu au înțeles niciodată pe deplin spiritul rezistenței ucrainene și au crezut că vor renunța rapid în fața forțelor lui Vladimir Putin. Mai mult, nu au reușit să trimită suficient sprijin militar chiar de la începutul războiului cu Rusia, acuză oficialul de la Kiev.

Un oficial de top de la Kiev face declarații despre războiul Rusia-Ucraina

Cu toate acestea, Oleksi Danilov nu și-a pierdut speranța. Șeful Consiliului Național de Securitate este încrezător că Ucraina nu se va preda niciodată și că, în cele din urmă, SUA și Marea Britanie vor realiza că trebuie să ofere un sprijin militar mult mai mare.

„Din păcate, viitorul depinde nu numai de țara noastră. Propriile noastre capacități, din păcate, nu sunt suficiente – acest lucru trebuie recunoscut. Fără parteneri, acest lucru este imposibil, dar întrebarea este cât de repede ne vor oferi armele necesare”, a semnalat Danilov.

Ce spune șeful Consiliului Național de Securitate despre ajutorul oferit de Occident

Liderul CNSU respinge afirmația conform căreia Ucraina nu era pregătită pentru război. Dimpotrivă, țara lui s-a antrenat pentru asaltul Rusiei chiar înainte ca agențiile străine de informații să fi prezis asta. Kievul era în alertă maximă „mult mai devreme decât Occidentul a început să vorbească despre război”, a dezvăluit oficialul din Securitate.

„Ei cred că ar fi trebuit să anunțăm public că mâine vom avea un război. Dar trebuie să înțeleagă ce este panica”, a afirmat acesta. „Dar ne pregăteam. Toate documentele noastre de reglementare, strategia, planul de apărare au fost adoptate în avans, iar armata le-a elaborat. A fost adoptată o lege privind apărarea teritorială și deja erau formate detașamente, dar le lipseau armele și pregătirea”, a adăugat Oleksi Danilov.

Oleksi Danilov
Oleksi Danilov

Țara are nevoie de mai mult armament

În cazul în care o nouă tranșă de armament și echipament este trimisă în Ucraina înainte ca Rusia să obțină mai multe câștiguri, directorul Consiliului Național de Securitate crede că națiunea sa este pregătită „să termine treaba“.

Cel mai recent ajutor al Pentagonului pentru Ucraina este de un miliard de dolari și va cuprinde muniție pentru cele 16 sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) pe care SUA le-au trimis, precum și noi rachete pentru Sistemul național avansat de rachete sol-aer (NASAMS), o mie de rachete antitanc Javelin și sute de sisteme antitanc AT4 de fabricație suedeză.