16 aug. 2022 | 16:39

Un meteor care a căzut pe fundul oceanului ar putea veni dintr-o civilizație extraterestră: ce au descoperit cercetătorii

ACTUALITATE
Un meteor care a căzut pe fundul oceanului ar putea veni dintr-o civilizație extraterestră: ce au descoperit cercetătorii

Profesorul de astrofizică Avi Loeb a fost cel mai longeviv cadru didactic al departamentului de astronomie de la Harvard, până când a fost selectat de un comitet consultativ pentru știință și tehnologie de la Casa Albă. Următoarea lui aventură se află pe fundul Oceanului Pacific. Iată ce meteor va căuta acesta.

De curând, NBC a raportat că Loeb vrea să recupereze fragmente dintr-un meteor interstelar despre care spune că a căzut pe Pământ în 2014, după ce a sosit din afara propriului nostru sistem solar. În 2019, Loeb și unul dintre studenții săi, Amir Siraj, au publicat în arXiv o lucrare care nu a fost încă revizuită de colegii lor. Această lucrare menționa că meteorul trebuie să fi fost făcut din material mai dur decât fierul pentru a supraviețui călătoriei sale.

Un meteor cu origini extraterestre

În 2021, Loeb și-a anunțat dorința de a recupera obiectul de pe fundul oceanului. Loeb crede că ar putea fi dintr-o civilizație extraterestră îndepărtată.

„Plănuim să ne îmbarcăm pe navă și să construim un fel de sanie și un magnet atașat de ea care să cuprindă fundul oceanului”, a spus Loeb, potrivit NBC.

„Și vom merge înainte și înapoi, ca când am tunde gazonul din regiune, pe o suprafață de 10 kilometri și vom colecta cu magneții toate fragmentele care sunt atrase, apoi le vom șterge și le vom studia compoziția în laborator”.

Loeb este cunoscut pentru că în cariera sa, s-a dovedit că ideile profesorului merită ascultate. La urma urmei, ar fi foarte interesant să găsim tehnologie extraterestră dintr-un alt sistem solar.

Pentru început, Space.com a raportat că obiectul are o lungime de doar 45 de centimetri și s-a prăbușit la aproape 200 de mile în largul coastei de nord a uneia dintre cele mai îndepărtate insule din Papua Noua Guinee. În plus, a lovit cu aproximativ 1% din forța bombei nucleare de la Hiroshima.

Cercetătorii speră că profesorul și echipa sa vor avea noroc în călătoria lor și vor descoperi, de fapt, ce se află acolo.