03 iul. 2022 | 12:50

Un criptomiliardar apasă butonul de panică: ce înseamnă insolvența pe piața cripto, deja a apărut, dar e „secretă” spune el

ACTUALITATE
Un criptomiliardar apasă butonul de panică: ce înseamnă insolvența pe piața cripto, deja a apărut, dar e

Încet, dar tot mai sigur, piața criptomonedelor își pierde din strălucirea de odinioară. Tot mai mulți analiști economici, dar și mari investitori declară că nu vin vremuri deloc ușoare pentru această industrie, iar provocările din prezent se vor acutiza.

O astfel de opinie a fost împărtășită, de curând, de criptomiliardarul Bankman-Fried, pentru cei de la Forbes. La cei doar 30 de ani ai săi a reușit să clădească un imperiu în domeniul banilor digitali. În ultimele luni, averea sa a intrat la apă din cauza deprecierilor care au cutremurat piața, dar tot mai are o avere estimată la 8,1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Insolvența secretă de pe piața cripto

Există „unele burse de nivel al treilea care sunt deja în secret în insolvență”, a declarat Bankman-Fried, zilele acestea.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață, a pierdut 58% din valoare în al doilea trimestru al anului, în timp ce alte criptomonede mai mici s-au prăbușit definitiv, în fenomenul denumit de analiști ca fiind ”iarna cripto”.

Bankman-Fried a mai lăsat să se înțeleagă faptul că, în prezent, piața cripto este supraaglomerată. Avem prea multe companii care nu aduc o utilitate nouă, nu aduc plus valoare. Din acest motiv, foarte multe se vor prăbuși în viitorul apropiat!

In prezent, exista peste 19.000 de criptomonede si zeci de platforme blockchain in intreaga lume.

Un avertisment similar a mai venit, săptămânile acestea, și din partea lui Brad Garlinghouse, CEO al companiei transfrontaliere de blockchain Ripple. El a prezis că ar putea rămâne doar „zeci” de criptomonede în viitor. El a spus că există aproximativ 180 de monede fiduciare în lumea reală și că nu este nevoie nici pe departe de 19.000 de criptomonede.

Corecția anticipată de experți nu va fi una ușor de suportat, dar unii cred că e necesară și sănătoasă pentru sector.

„[Piața], în opinia mea personală, a devenit poate puțin irațională, sau poate puțin nesăbuită într-o anumită măsură. Și când vin astfel de vremuri, in mod normal este necesară o corecție și, la sfârșitul zilei, este sănătoasă”, a spus Mihailo Bjelic, CEO Polygon.