Un consilier prezidențial ucrainean face previziuni sumbre: „Războiul ar putea dura până în 2035“

Un consilier prezidențial ucrainean face previziuni sumbre: „Războiul ar putea dura până în 2035“

Consilierul prezidențial ucrainean, Alexei Arestovich, a declarat, într-un interviu cu Mark Feigin, că răzbiul cu Rusia ar putea dura până în 2035. Potrivit lui, în acest interval de timp, ciocnirile militare regulate sunt „garantate“. „Aceasta înseamnă o ciocnire la doi și, eventual, cinci ani. Și ciocniri mari la fiecare șapte până la opt ani“, explică expertul. Mai multe detalii, în continuare.

„Războiul cu Rusia poate dura până în 2035“

Consilierul prezidențial ucrainean, Alexei Arestovich, prezice o serie de ciocniri militare cu Federația Rusă până în 2035. Potrivit declarațiilor acestuia, războiul cu țara vecină ar putea dura până în anul 2035, timp în care ciocnirile militare sunt „garantate“.

Arestovich a comparat situația actuală dintre Rusia și Ucraina cu cea dintre Israel și arabi, când trecuseră cinci războaie, „până când și-au dat seama că aceste metode nu funcționează, și trebuie să trecem la altele“.

„Așa va fi cu noi. Nu știu dacă vor fi necesare cinci, dar ne sunt garantate mai multe ciocniri militare până în 2035. Aceasta înseamnă o ciocnire la doi și, eventual, cinci ani. Și ciocniri mari la fiecare șapte până la opt ani“, a declarat expertul.

Sfatul lui Alexei Arestovich pentru cei care nu sunt pregătiți pentru un astfel de scenariu este acela de a părăsi temporar Ucraina.

„Cei care nu sunt pregătiți pentru asta, care sunt îngrijorați acum despre cum or să trăiască și să crească copii, au nevoie de altă țară. Aici este un nou Israel. Numai că scara este mai abruptă și mai înfricoșătoare“, a spus consilierul președintelui Zelenski, asigurând că el și familia lui nu au plănuit să plece din țară.

Citeșete și: Ucraina avertizează că Rusia ar putea organiza acțiuni provocatoare în Moldova

„Mergeți acolo dacă nu sunteți pregătiți“

Expertul îi îndeamnă pe ucrainenii nepregătiți să plece din țara aflată în război cu Rusia în alte state, precum Spania.

„Ai mei sunt toți aici și vor fi aici, și cine nu este pregătit – există Spania caldă și multe alte țări. Mergeți acolo dacă nu sunteți pregătiți“, a sugerat Arestovich.

În același interviu, oficialul ucrainean a spus că, în cazul în care armata lui Putin ocupă întregul teritoriu al Donbassului, țara sa va lupta până la capăt pentru această bucată de pământ – ceea ce va atrage pierderi umane imense și pierderi pentru economie.

Reamintim că, potrivit celei mai recente actualizare privind pierderile suferite de Rusia, armata lui Putin a rămas fără aproximativ 19.000 de soldaţi în timpul invaziei în Ucraina. De asemenea, 1.891 de vehicule blindate pentru trupe ar fi fost distruse.

Citește și: