Un bărbat a găsit o monedă extrem de valoroasă: ce drept are asupra sumei fabuloase de jumătate de milion de dolari

Un bărbat a găsit o monedă extrem de valoroasă: ce drept are asupra sumei fabuloase de jumătate de milion de dolari

Un bărbat a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, ceea ce se crede a fi una dintre primele monede de aur din Anglia. Se pare că această monedă ar valora aproape jumătate de milion de dolari.

„Moneda din aur Henric al III-lea”, care a fost dezgropată pe un teren agricoledin Devon, în sud-vestul țării, a fost bătută în jurul anului 1257 și îl înfățișează pe fostul rege englez așezat pe un tron ​​ornamentat, ținând în mână un glob și un sceptru. Este una dintre cele opt astfel de monede găsite până acum. O parte dintre ele se află în muzee.

Găsitorul, care dorește să rămână anonim, nu și-a dat seama cât de valoroasă este moneda până când a postat o fotografie cu ea pe Facebook. Acolo, a descoperit-o Gregory Edmund, un numismat de la casa de licitații Spink & Son.

Bărbatul poate vinde această monedă

„A fost una dintre puținele lui descoperiri, Nu-i venea să creadă ce a găsit”, a declarat Edmund pentru CNN. „A fost o descoperire întâmplătoare. Nu a știut cât de importantă a fost descoperirea sa, până când a solicitat opinia unui expert”.

În conformitate cu reglementările legale din Regatul Unit, bărbatul care a găsit moneda poate să o păstreze și să o vândă, pentru că aceasta nu face parte dintr-o descoperire mai vastă.

Moneda rară ar putea înregistra câștiguri de până la 400.000 de lire sterline (546.000 de dolari), potrivit unei estimări a casei de licitații Spink & Son din Londra.

Bărbatul care a găsit moneda a spus că ar probabil nu ar fi fost găsită niciodată.

Edmund a adăugat că descoperirea monedei și ceea ce oferă ea cunoștințelor existente despre regele Henry a fost extrem de semnificativ: „Este foarte, foarte rar ca o descoperire întâmplătoare să adauge atât de multe informații la un corpus sau o bază de date preexistentă despre monede”.

Moneda din aur Henric al III-lea

Citește și: