Ucraina promite bani soldaților ruși care se predau: „Hotărâţi-vă! Veniţi fără arme”

Ucraina promite bani soldaților ruși care se predau: „Hotărâţi-vă! Veniţi fără arme”

În timp ce războiul face ravagii în Ucraina, țara le oferă soldaților ruși bani și o promisiune de amnistie în cazul în care aceștia depun armele și se predau, a declarat luni Ministerul Apărării al Ucrainei.

Ucraina promite bani soldaților ruși care se predau

„Drag popor ucrainean!

În 4 zile, pierderile ocupaționaliștilor ruși uciși și răniți s-au ridicat la peste 5,3 mii de oameni. Sute de soldați și ofițeri inamici au fost luați prizonieri. Mulți dintre ei sunt foarte tineri. Kremlinul îi transformă în criminali, îi face criminali.

Unii dintre ei au fost înșelați, alții au fost zombi de propagandă sau intimidați. În general, este clar că motivația majorității invadatorilor este scăzută. Devine cu totul nesemnificativ atunci când se confruntă cu rezistența apărătorilor noștri eroici. Și simt puterea armelor ucrainene.

Dar văd că nimeni nu-i întâlnește cu flori. Dimpotrivă, cheamă naziștii și cer să scape!
Pentru Ucraina, viața umană este cea mai mare valoare. Pentru a salva viețile ucrainenilor, Ministerul Apărării al Ucrainei a susținut inițiativa comunității internaționale. Este foarte simplu.

Oferim soldaților ruși o alegere: să moară într-un război nedrept sau o amnistie completă și 5 milioane de ruble în compensație, dacă își depun armele și se predau de bunăvoie. Fondurile pentru sprijinirea acestei campanii sunt strânse de liderii industriei IT globale. Invităm armata rusă să înceapă o nouă viață.

Oricine refuză să fie ocupaționist va aduce pacea. Pentru cei care aleg calea ocupaționistului, nu va fi milă! Trăiască Ucraina!”, a scris ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Resnikov, pe pagina oficială de Facebook.

În timp ce valoarea rublei ruse fluctuează din cauza sancțiunilor economice severe impuse Rusiei de guvernele occidentale care se opun războiului, oferta valorează aproximativ 46.000 de dolari la data publicării. Potrivit Defence One, intenția din spatele ofertei este de a întârzia și mai mult avansul Rusiei asupra capitalei Ucrainei Kiev, despre care oficialii americani spun că a fost amânată de eșecuri logistice.

„Au ajuns să se bazeze pe combustibil și pe capabilitățile de susținere mai devreme în proces decât ceea ce credem că plănuiseră să facă. Deci, în ziua a patra, au rămas fără benzină și au probleme de logistică.”, a declarat reporterilor un oficial înalt al Pentagonului.

5300 de soldați ruși, uciși sau capturați

Ministerul Apărării al Ucrainei a susținut că peste 5.300 de soldați ruși au fost uciși sau capturați de când Rusia a lansat o invazie la scară largă a țării, joia trecută. Rapoartele despre victime de ambele părți ar trebui primite cu scepticism, deoarece atât guvernele ucrainene, cât și cele ruse promovează în mod activ propaganda de război pentru a ridica moralul părților lor respective.

Este un mesaj care vine după ce președintele rus, Vladimir Putin, a intensificat tensiunile cu Occidentul punând forțele nucleare rusești în alertă maximă duminică. Putin a subliniat „declarațiile agresive” ale membrilor NATO și sancțiunile dure împotriva Moscovei drept justificare pentru pregătirea armatei Rusiei să lanseze arme nucleare.

Oficialii americani sunt îngrijorați că eșecul Rusiei de a lua Kievul rapid ar putea duce la o escaladare suplimentară a lui Putin. Până acum, Rusia nu și-a schimbat poziția forțelor sale nucleare și nici oficialii americani nu au reușit să contacteze omologii lor ruși pentru clarificări cu privire la intențiile lui Putin.

În timp ce forțele ucrainene opun rezistență strânsă, ajutate de incompetența armatei ruse, pare să fie doar o chestiune de timp până când ucrainenii depășiți în arme să fie copleșiți.

Aproximativ o pătrime din trupele adunate ale Rusiei nu au intrat încă în Ucraina, a declarat luni reporterilor un înalt oficial al apărării, iar serviciile de informații americane consideră că urmează un „al doilea val” de trupe, alături de atacuri aeriene rusești, rachete cu rază lungă și foc de artilerie.

Citește și: