Ucraina anunță că a eliminat încă un comandant rus: „Denazificat și demilitarizat oficial”. Rusia confirmă

Ucraina anunță că a eliminat încă un comandant rus: „Denazificat și demilitarizat oficial”. Rusia confirmă

Forțele armate ucrainene au dat o nouă lovitură Kremlinului. Soldații lui Volodimir Zelenski susțin că au eliminat un ofițer rus de Stat Major și comandant în cadrul Forțelor Aeropurtate ale Rusiei. Omul lui Vladimir Putin avea 42 de ani și a fost deja înmormântat cu onoruri militare.

O nouă lovitură pentru Rusia. A mai pierdut un comandant în Ucraina

Vestea eliminării locotenent-colonelului rus Pavel Kisliakov a fost dată de Anatoli Stefan, colonel al armatei ucrainene. Anterior, același oficial militar a anunțat uciderea mai multor generali și comandanți ai Kremlinului. Stefan a spus despre Kisliakov că era șef adjunct de Stat Major și comandantul Departamentului Operațional al Brigadei 11 Aeropurtate a Rusiei.

„Locotenent-colonelul Pavel Kisliakov a părăsit chat-ul. Denazificat și demilitarizat oficial”, a scris ofițerul ucrainean pe rețelele sociale, încheindu-și postarea cu tradiționalul „Glorie Națiunii și moarte inamicilor!”.

Moartea lui Pavel Kisliakov a fost confirmată de Rusia, site-ul RuNews24 anunțând că militarul a fost înmormântat în orașul Pavlovskii Posad (regiunea Moscova).

Pavel Kisliakov
Pavel Kisliakov

Oamenii lui Putin, eliminați de soldații ucraineni

La sfârșitul lunii mai, Ucraina a eliminat un alt comandant al Forțelor Aeropurtate ale Rusiei. Este vorba despre căpitalul Alexander Vygulyar, conducător al Diviziei 106 Aeroportate, după ce, cu o săptămână înainte, presa rusă confirmase pierderea primului general din cadrul Forțelor Aeriene, Kanamat Botașev.

Remarca Ministerul britanic al Apărării despre eșecul rușilor

În evaluarea războiului din Ucraina, date publicate în 26 mai, Ministerul britanic al Apărării sublinia că Forțele Aeropurtate Ruse au suferit pierderi grele, deși sunt trupe de elită.

„Forțele aeroportate ale Rusiei – VDV – au fost profund implicate în mai multe eșecuri tactice notabile, de la începutul invaziei rusești. Printre acestea se numără încercarea de avansare spre Kiev prin aerodromul Hostomel în martie, progresul blocat pe axa Izium din aprilie, și recentele încercări de traversare (eșuate și costisitoare) ale râului Siverskyi Donețk”, potrivit oficialilor britanici.

Gestionare strategică greșită

Reprezentanții Ministerului Apărării de la Londra au afirmat că o posibilă explicație pentru această situație ar ține de faptul că parașutiștii ruși au fost folosiți în misiuni mai potrivite pentru trupele de infanterie cu blindate. De asemenea, au notat că performanțele lor inegale reflectă, probabil, o gestionare strategică greșită, în contextul în care Rusia nu a reușit să își asigure superioritatea aeriană.

Totodată, Institutul american pentru Studii de Război a precizat, în propria sa evaluare publicată la mijlocul lunii mai, că rușii au rămas fără rezerve și folosesc soldați cu pregătire diferită pe front.