11 aug. 2022 | 10:56

Tutorial Gspace pe Huawei – cum îți instalezi Facebook, Instagram, Waze, HBO Max și nu numai pe telefoane fără servicii Google

ACTUALITATE
Tutorial Gspace pe Huawei – cum îți instalezi Facebook, Instagram, Waze, HBO Max și nu numai pe telefoane fără servicii Google

În urmă cu câțiva ani, Huawei a pierdut dreptul să mai integreze serviciile Google în smartphone-urile și tabletele companiei. De atunci, au apărut mai multe tertipuri la care poți apela pentru a-ți instala aplicațiile preferate. Niciuna nu este însă la fel de prietenoasă precum Gspace.

Din punct de vedere hardware, Huawei are unele dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piață. Vârfurile de gamă s-au bucurat de mai multe ori de victorii importante în clasamentele globale de camere foto. Până și pe partea de software, odată cu lansarea și actualizarea constantă a Harmony OS sau EMUI, este evident că lucrurile merg în direcția corectă pentru gigantul chinez.

Există o singură excepție care s-ar putea să-ți descurajeze o eventuală achiziție, iar aceea ține de câteva aplicații dedicate care fie depind de serviciile Google, fie se găsesc doar în Play Store. Din fericire, Huawei a făcut progrese importante și în soluționarea acelei situații. Vezi Petal Search în AppGallery. Dincolo de asta, de ceva timp există și Gspace, o aplicație care face minuni pe mai multe planuri.

Gspace pe Huawei - aplicații disponibile

Gspace pe Huawei – aplicații disponibile

Ce este Gspace și câte știe să facă

La bază, deși pare complicat, Gspace este o mașină virtuală. E ca și cum ai spune că rulezi un întreg sistem de operare într-o fereastră. Față de o mașină virtuală tradițională, care îți permite să rulezi Windows pe Mac sau Linux pe Windows, de exemplu, Gspace îți aduce un Android peste EMUI 12. La bază, acesta din urmă este tot Android, un sistem de operare open source creat de Google, dar personalizat de chinezii de la Huawei.

Spre deosebire de EMUI, însă, Gspace vine cu serviciile Google pe care le îndrăgești și de care, într-o oarecare măsură, ai nevoie. În opinia mea, litera G din titlu chiar la Google face referire. Până și culorile din sigla aplicației te îndeamnă la această paralelă.

Gspace este o aplicație cu peste 30 de milioane de instalări în Huawei App Gallery, făcând-o probabil una dintre cele mai populare din magazinul virtual. Numărul de instalări este și o confirmare a faptului că nu este de ieri sau de azi și a generat deja destul de mulți fani. Dacă vrei să o instalezi, o găsești în spatele acestui link. Ai putea considera un pic problematic ratingul de 3,4 stele din cinci, dar explicația s-ar putea să aibă legătură cu faptul că nu toți cei care i-au dat o notă au înțeles cum funcționează, la ce ajută, care-i sunt limitările, dar mai ales beneficiile.

Deși nu trebuie să înțelegi dedesubturile ideii de mașină virtuală ca să profiți de Gspace, dacă nu înțelegi mai deloc ce înseamnă asta și faptul că aplicațiile suplimentare nu le instalezi de fapt pe telefon, ci într-un spațiu digital separat, s-ar putea să fie o problemă. S-ar putea să te ambiționeze să dai o notă proastă unui program care reușește să rezolve, în mod autentic, o problemă gravă. Elimină, probabil, cel mai important minus al terminalelor Huawei.

În mod oficial, Gspace îți permite să instalezi clone sau instanțe suplimentare pentru aplicații utile, precum WhatsApp. Practic, cu acest instrument software poți avea două conturi de WhatsApp, cu mențiunea că unul va fi disponibil ”în interiorul” Gspace. Deși poți crea scurtături către programele din ”mașina virtuală” pe ecranul principal al telefonului, această noțiune este cea mai importantă de dobândit. Orice există în Gspace sau a fost instalat prin intermediul acestui instrument, se rulează prin Gspace.

În 95% din cazuri, acest detaliu nu te afectează cu nimic. S-ar putea însă să te aștepți ca ceva să funcționeze într-un anumit fel, iar o eventuală inconveniență să fie cauzată din cauza detaliului de mai sus. De exemplu, poate vrei să dezinstalezi YouTube, mergi în Setări la telefon, la Aplicații și vezi că YouTube nu există în acea listă. Explicația este simplă, pentru că aplicația a fost instalată prin Gspace, tot din Gspace o dezinstalezi. Ții câteve momente degetul pe iconița ei și optezi pentru Delete. Nu este nimic complicat, trebuie doar un pic de exercițiu ca să te obișnuiești.

Gspace pe Huawei - scurtătură aplicație

Gspace pe Huawei – scurtătură aplicație

Cum folosești Gspace pe Huawei, la ca te ajută

Gspace este o aplicație pe care o poți descărca gratuit din Huawei AppGallery. Aparent, poți plăti pentru un abonament in-app la Gspace, de 9,76 lei pe lună sau poți elimina reclamele pentru totdeauna contra sumei de 77,96 lei, dar din experiența mea, poți profita fără probleme de întreaga funcționalitate a aplicației fără să plătești. Eu nu am dat bani pe Gspace pentru acest tutorial și a funcționat impecabil aproape de fiecare dată.

Odată instalată aplicația, vei vedea câteva programe cu o mică flacără în colțul din dreapta sus, după cum se poate vedea și în captura de ecran de mai sus. Acelea sunt aplicații recomandate sau populare pe care ar fi bine să ți le instalezi pe telefonul tău Huawei. Când atingi una dintre acele icoane pentru prima oară, ești invitat să te autentifici cu contul tău de Google, după care ți se va deschide o fereastră de Google Play Store. În mod previzibil, premisa este să începi să instalezi aplicația pe care ai accesat-o printr-un click, dar nu te oprește nimeni, odată ajuns în Google Play, să instalezi orice alt program pe care ți-l dorești și care, în mod nativ, nu este în App Gallery. În aceeași sesiune, poți instala zece aplicații dacă vrei, mai multe, nu te oprește nimeni.

Ca o notă de subsol importantă și datorită faptului că Gspace nu se promovează neapărat ca ”un truc” pentru a accesa serviciile Google, este important de reținut că nu ai o icoană dedicată pentru magazinul virtual Play Store. În schimb, magazinul se ascunde în spatele oricăreia dintre icoanele pentru aplicațiile recomandate sau populare. Ca să faci distincția, orice icoană cu o flacără în dreapta sus este o scurtătură către magazinul virtual al gigantului din Mountain View, în timp ce icoanele standard îți pornesc aplicațiile efective pe care le-ai instalat deja, în trecut.

În acest fel, poți instala HBO Max, Uber, Tazz, Facebook, Google, Instagram, YouTube, WhatsApp, Waze, Google Maps, Amazon PrimeVideo, Disney+ și multe altele. Am făcut numeroase experimente pentru a trage o concluzie legată fiabilitatea acestei soluții, iar concluziile sunt cât se poate de optimiste. Toate au funcționat fără probleme, indiferent că a fost vorba de servicii de streaming sau utilitare de navigație GPS. Până și Google Photos și-a făcut treaba în a-mi sincroniza pozele de pe telefon prin Gspace, fără probleme. Este o soluție impresionantă, iar eu am avut doar experiențe bune cu ea. Nu exclud să vină la pachet și cu ceva probleme de performanță, dar este clar că aplicația este actualizată în mod constantă și se fac eforturi pentru a aduce orice aplicație utilă pe telefoanele Huawei, fără întreruperi sau minusuri de performanță. Cu Gspace, s-ar putea să vezi cu alți ochi investiția într-un Huawei P50 Pro, de exemplu, probabil cel mai bun telefon pentru poze la ora actuală.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele