TuSimple a realizat o performanță: primul camion complet autonom a fost testat cu succes

TuSimple a realizat o performanță: primul camion complet autonom a fost testat cu succes

TuSimple a finalizat cu succes primul test al camionului său autonom care circulă pe drumurile publice deschise fără om în vehicul, potrivit companiei.

Sistemul de conducere autonomă de la TuSimple a navigat 100% din parcursul de 130 de km de-a lungul străzilor și autostrăzilor de suprafață între Tuscon și Phoenix, care a avut loc fără intervenție umană, marcând o piatră de hotar pentru compania care își propune să-și extindă tehnologia în camioane special construite până în 2024, spune președintele și CEO-ul Cheng Lu.

De-a lungul călătoriei, sistemul de conducere autonomă de la TuSimple a navigat cu succes pe străzile de suprafață, a respectat semnalele de trafic, rampele de acces, rampele de ieșire, vehiculele de urgență și schimbările benzii de autostradă în trafic deschis, în timp ce interacționa în mod natural cu alți șoferi, potrivit companiei.

Această călătorie este, de asemenea, prima dată când un camion autonom clasa 8 a operat pe drumurile publice deschise, iar TuSimple spune că acesta este doar începutul abilităților tehnologiei sale.

Cheng Lu, președinte și CEO, TuSimple, a declarat că „prin atingerea acestui reper tehnic important, am demonstrat capacitățile avansate ale sistemului de conducere autonomă TuSimple și maturitatea comercială a procesului nostru de testare, acordând prioritate siguranței și colaborării la fiecare pas”.

„Acest test întărește ceea ce credem că este poziția noastră unică în fruntea transportului autonom, oferind tehnologie avansată de conducere la scară comercială”.

O premieră a industriei

Compania, fondată în 2015 în San Diego, se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă pentru industria camioanelor.

TuSimple spune că șoferii reprezintă aproximativ 40% din toate costurile operaționale ale camioanelor și că șoferul virtual „poate fi operat pentru mult mai puțin”.

De asemenea, compania estimează că tehnologia sa economisește aproximativ 10% din costurile legate de combustibil, comparativ cu camioanele conduse de oameni.

TuSimple spune că are 70 de camioane autonome la nivel global și milioane de km de teste rutiere finalizate.

Camionul folosește tehnologia proprie a companiei, care îi permite să vadă la 360 de grade în jurul vehiculului și la mai mult de 3.000 de metri distanță.

Iar sistemul său este capabil să efectueze 600 de trilioane de operații pe secundă.

Citește și: