Turistul român, un animal sălbatic: ministrul acuză lipsa bunului simț. Totul a ieșit la iveală după vacanța de 1 mai

Turistul român, un animal sălbatic: ministrul acuză lipsa bunului simț. Totul a ieșit la iveală după vacanța de 1 mai

Unii români care pleacă în vacanță au tendința de a lăsa un adevărat dezastru în urma lor. Nu puține au fost cazurile în care hotelierii au reclamat faptul că au găsit camerele efectiv devastate, mizerie și multă nepăsare în urma celor ce au trecut pragul unităților de cazare. În parcuri, unde se organizează grătare sau petreceri câmpenești, munții de gunoaie sunt nelipsiți după astfel de sărbători. Situația s-a repetat, de 1 mai.

După minivacanța de 1 mai, românii au lăsat în urma lor o adevărată catastrofă pentru mediul înconjurător. Mizerie, gunoaie, lipsă de interes, lipsa totală a manierelor. Asta pare să fie rețeta care ne face să ne fie rușine de multe ori că trăim în această țară și că unii dintre conaționalii noștri demonstrează o lipsă crasă de lipsă de educație elementară.

Ministrul Mediului se declară dezamăgit de ce a putut vedea

Situația e semnalată de însuși ministrul Mediului, Tanczos Barna. Oficialul se declară dezamăgit de imaginile care i-au ajuns pe masă, după ce românii au petrecut zilele libere de 1 mai.

„Am văzut ce înseamnă România turistică, ce dezastru poate să rămână după turiștii iresponsabili după o singură zi de activitate turistică, după ziua de 1 Mai. Am văzut câte tone de deșeuri au fost lăsate în urmă, abandonate, de oameni iresponsabili exact în locațiile unde, peste o lună, colegii noștri implicați în proiectul „Curățăm România” fac eforturi deosebite să schimbe fața acestei țări.

Din păcate, avem cetățeni, turiști sau nu, iresponsabili, care nu țin cont nici de regulile bunului simț, nici de lege, nici de lucrurile învățate acasă în cei 7 ani și abandonează deșeuri peste tot, în cursurile de apă, pe malul mării, în zonele de plajă, în zonele în care nu are ce căuta niciun deșeu”, a transmis ministrul Mediului.

Instituția pe care o conduce oficialul guvernamental lansează noi inițiative prin care dorește să schimbe lucrurile în România, să facă această țară mai curată.

„Lansăm încă o campanie prin care ne propunem să transformăm România într-o țară curată, o campanie care vine în sprijinul Ministerului Mediului, care vine de jos, de la nivelul acelor entități care sunt responsabile de implementarea obligațiilor producătorilor care pun pe piață ambalaje”, a spus Tanczos Barna.

Să nu uităm că ține de fiecare dintre noi să avem grijă de mediul înconjurător și să păstrăm curățenia indiferent care este locul în care ne aflăm.

Citește și: