Trucul care te ajută să faci mâncarea mai gustoasă: este mai simplu decât crezi și nu are legătură cu ingredientele

Trucul care te ajută să faci mâncarea mai gustoasă: este mai simplu decât crezi și nu are legătură cu ingredientele

Se pare că există un truc prin care să faci mâncarea mai gustoasă și, spre marea surprindere a tuturor, nu are deloc legătură cu ingredientele pe care le-ai putea adăuga.

În cazul în care copiii tăi nu sunt pasionați de un anumit fel de mâncare, poate ai vrea să încerci să schimbi aspectul veselei în care este servit, spre exemplu.

Un nou studiu a dezvăluit modul în care culoarea unui bol poate afecta gustul alimentelor.

Oamenii de știință au concluzionat: culoarea contează

Deși nu există o modalitate bătută în cuie de a defini un consumator pretențios, categoria ar putea include, fără îndoială, persoane care au o dietă restrictivă, care au antipatii puternice pentru anumite alimente, care necesită ca alimentele să fie preparate într-un mod specific sau care au dificultăți în a accepta alimente noi.

În timp ce culoarea nu a făcut nicio diferență în gustul perceput de cei nepretențioși, cei pretențioși au raportat modificări ale senzațiilor gustative în funcție de culoarea bolului folosit.

„De exemplu, dacă doriți să încurajați un consumator pretențios să încerce mai multe legume amare, ați putea încerca să le serviți pe o farfurie sau într-un bol despre care se știe că sporește senzația de dulce”, au scris autorii studiului.

Tuturor participanților li s-au oferit mostre de cartofi cu aromă de sare și oțet în boluri colorate diferit, voluntarii fiind apoi rugați să le clasifice în funcție de salinitate și intensitatea aromei.

Mâncarea servită în bolurile roșii și albastre au fost percepute ca fiind mai sărate, în comparație cu cele din bolurile albe, iar cele din bolurile roșii au fost catalogate ca fiind mai puțin gustoase, în general.

În conformitate cu studiile anterioare, cercetătorii sugerează că „ambalajul” cu care participanții sunt familiarizați în general le-ar influența papilele gustative.

Ca drept dovadă, gustările sărate sunt adesea vândute în ambalaje albastre în Marea Britanie.

Această nouă cercetare ar putea ajuta la tratarea neofobiei alimentare, dar și la limitarea reticenței în a încerca alimente noi, spune echipa din spatele studiului.