01 iul. 2022 | 12:55

Trei sate din România ajung în etapa finală a concursului internațional „Best Tourism Villages”: care sunt finalistele

ACTUALITATE
Trei sate din România ajung în etapa finală a concursului internațional „Best Tourism Villages”: care sunt finalistele

Trei sate din țara noastră au ajuns pe lista scurtă a topului celor mai frumoase localități rurale și vor participa la competiția mondială „Best Tourism Villages”.

„Cele trei sate din România care au obținut cele mai mari punctaje în cadrul etapei naționale a competiției „Best Tourism Villages”, lansată de Organizația Mondială a Turismului (OMT), sunt Rășinari (județul Sibiu), Biertan (județul Sibiu) și Ciocănești (județul Suceava)”, informează Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, conform News.ro.

În competiție au intrat, de altfel, mai multe sate, astfel că, dintre toate înregistrările, specialiștii din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului au decis că Biertan (județul Sibiu), Rășinari (județul Sibiu) și Ciocănești (județul Suceava) sunt cele mai frumoase localități rurale de la noi din țară.

Ce alte sate ar fi putut să intre în ultima fază a concursului „Best Tourism Villages”

Imediat după cele trei, menționate anterior, s-au situat satele Costești (județul Vâlcea), Eibenthal (județul Mehedinți), dar și Râu Sadului (județul Sibiu). Din câte se poate observa, județul Sibiu este campionul absolut al acestui clasament, având nu unul, ci trei sate incluse în top 6.

„Satele noastre sunt adevărați ambasadori ai turismului românesc! În acest an, Rășinari, Biertan și Ciocănești, datorită unor astfel de instrumente de promovare internațională, au o nouă ocazie să devină cunoscute în întreaga lume și, mai mult, să se regăsească în oferta multor agenții de turism internaționale. MAT le va fi alături și în etapa mondială a concursului! Felicitări tuturor satelor candidate!”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Atunci când s-a decis care sunt cele mai frumoase sate din România, experții au luat în calcul mai multe criterii. Mai exact, ei au studiat îndeaproape modul în care respectivele localități au reușit să-și păstreze istoria locală, patrimoniul, tradițiile, totul coroborat cu gradul de civilizare al acestora. Cu alte cuvinte, s-a făcut o medie între nou și vechi, punându-se accentul pe relația de colaborare dintre cele două noțiuni.

Rezultatele finale ale concursului mondial vor fi date publicității în luna decembrie a acestui an.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele