Top 10 cel mai profitabile aplicații de smartphone: cât de ”gratuite” sunt programele tale favorite

Top 10 cel mai profitabile aplicații de smartphone: cât de ”gratuite” sunt programele tale favorite

Multe dintre aplicațiile tale gratuite de care ești dependent pe smartphone generează niște încasări fabuloase pentru giganții din spate. În realitate, în 2022, nu există niciun program sau joc gratuit. Toate fac bani de pe urma ta, voit sau nu.

Aproape orice persoană care utilizează un smartphone în 2022 este dependent de una sau mai multe aplicații mobile, indiferent dacă este vorba de TikTok, Instagram, Facebook, Uber, WhatsApp, Bolt sau oricare alta. Pe lângă încasări fabuloase, acestea înregistrează sute de milioane de descărcări din fiecare colț al planetei.

Ca să-ți faci o referință pe marginea celor mai populare aplicații în primul trimestru din 2022, poți arunca o privire pe clasamentul de mai jos. Acesta este realizat de Visual Capitalist, pornind de la un raport recent al Sensor Tower și are în vedere atât descărcările din Google Play, cât și pe cele din Apple AppStore.

top-aplicații profitabilitate tiktok facebook instagram

Top 10 cele mai profitabile aplicații de mobil, după încasări

TikTok, pe lângă faptul că este cea mai descărcată aplicație din lume, este și pe primul loc la încasări, pe baza veniturilor primul trimestrul din 2022. Celelalte aplicații din top 10 după aceeași referință financiară le poți vedea mai jos.

  1. TikTok
  2. YouTube
  3. Disney+
  4. Google One
  5. Tinder
  6. Piccoma
  7. Tencent Video
  8. iQIYI
  9. HBO Max
  10. LINE Manga

Ca referință, TikTok a generat nu mai puțin de 821 de milioane de dolari în cheltuieli de consum în ultimul trimestru. În acest fel, a fost prima la profitabilitate din Apple AppStore și a doua pe Google Play, după Google One.

Dincolo de banii cheltuiți, ca să înțelegi mai bine cât de dependenți am devenit de programele de smartphone, merită să ai în vedere că, la nivel global, în doar trei luni, în fiecare colț al mapamondului, am ajuns la 36,9 miliarde de descărcări/instalări, în crește cu 1,4% față de primul trimestru al anului trecut. În continuare, cele mai apreciate programe sunt cele pentru accesarea rețelelor sociale.

Citește și: