10 aug. 2022 | 11:35

Teroare în aeroportul Charles de Gaulle din Franța. Poliția a împușcat un bărbat care mânuia o armă albă

ULTIMA ORĂ
Teroare în aeroportul Charles de Gaulle din Franța. Poliția a împușcat un bărbat care mânuia o armă albă

Un bărbat care mânuia un cuțit a fost împușcat mortal de polițiști pe aeroportul internațional Charles de Gaulle, cel mai mare din Franța. Potrivit oamenilor legii, miercuri dimineață, ofițerii au neutralizat un individ amenințător, aflat în posesia unui cuțit, care era în incinta aeroportului Roissy-Charles de Gaulle de lângă Paris.

Alertă în aeroportul Charles de Gaulle de lângă Paris

Polițiștii francezi au împușcat și ucis un cetățean care amenința cu un cuțit pe aeroportul Charles de Gaulle din afara Parisului, au declarat surse locale. Bărbatul începuse să se comporte agresiv pe terminalul 2F, la scurt timp după ora 8.20, relatează Alarabiya. Oamenii legii i-au cerut, în repetate rânduri, individului să lase cuțitul jos, dar fără niciun rezultat.

Inițial, acesta părăsise locul în timp ce striga înjurături, dar s-a întors curând. După care s-a îndreptat cu arma albă către agenți, moment în care unul dintre ei a tras, lovindu-l în abdomen. Bărbatul a murit la fața locului.

„În această dimineață, ofițerii au neutralizat o persoană amenințătoare, aflată în posesia unui cuțit, pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle”, a precizat departamentul de poliție din Paris pe contul de Twitter.

Bărbat care amenința cu un cuțit, împușcat mortal de polițiști

Poliția franceză a împușcat, miercuri dimineață, un bărbat care ținea un cuțit în mână în aeroportul Charles de Gaulle. „Dând dovadă de calm, ofițerii au neutralizat, în această dimineață, un individ care amenința cu un cuțit”, au menționat oamenii legii.

Citește și Aterizare de urgență pe Otopeni. Un pasager ar fi decedat în timpul zborului

O sursă din aeroport susține că incidentul a avut loc la aglomeratul terminal 2F, în jurul orei 8:20 (06:20 GMT), când „un bărbat fără adăpost a început să-i deranjeze pe agenții de securitate și poliția de frontieră a fost chemată să-l alunge”. Inițial, individul a plecat în timp ce striga înjurături, dar s-a întors și a scos un cuțit, când unul dintre ofițeri l-a împușcat.

Ce a povestit un martor

Un fotograf AFP, care a asistat la scenă, a spus că „o persoană de culoare ținea ceva care arăta ca un cuțit”, adăugând că „i s-a ordonat să se oprească, dar a continuat să avanseze spre ei, iar un ofițer a tras un singur foc”. Scandalagiul a fost urcat rapid pe o targă și evacuat, a povestit fotograful.

Forțele de securitate din Franța sunt în alertă maximă din cauza unui val de crime extremiste. Începând cu anul 2015, peste 250 de persoane au fost ucise de așa-numiții „lupi singuratici” care vizează adesea poliția.