Telefonul tău este în pericol, dacă îți apare asta pe ecran: la ce să fii atent, care-i soluția

Telefonul tău este în pericol, dacă îți apare asta pe ecran: la ce să fii atent, care-i soluția

Un bug recent face ravagii în rândul utilizatorilor de Android, din întreaga lume. Dacă pe telefonul apare acest mesaj, în mod sigur te afli în pericol de a fi virusat.

Prima avertizare, în acest sens, a fost făcută de către firma de securitate cibernetică AVG. Specialiștii au detectat un malware care poartă numele de PowerOffHiJack, capabil să preia controlul telefonului tău fără să îți dai seama de asta.

Mai exact, pe telefonul tău ar putea să apară o casetă de dialog care să te anunțe că e cazul să-l închizi de la butonul de power.

Imediat după ce vei face asta, malware-ul va prelua controlul telefonului tău, apelând persoane din lista sau chiar trimițând mesaje, în numele tău.

Telefonul tău, controlat de un malware de care ai putea să nu fii conștient

Acest malware este atât de bine pus la punct, din punct de vedere al graficii, încât cu greu îți vei da seama că ceea ce vezi nu este o funcție standard, disponibilă în telefonul tău.

Așadar, imediat ce îl vei închide, virusul va pune stăpânire pe dispozitivul tău și-ți va accesa informații personale. Mai mult, acesta se folosește de funcțiile de bază ale telefonului tău.

AVG a anunțat că malware-ul a fost detectat, pentru prima oară, în China, în urmă cu ani buni, iar la momentul respectiv ar fi infectat un număr de aproximativ 10.000 de device-uri, în toată lumea. Cele mai mari ravagii le-a făcut pe telefoanele ce aveau instalată versiunea Lollipop, de la Android.

În momentul de față, problema este mai puțin întâlnită, întrucât AVG a pus la cale mai multe update-uri pentru a combate acest malware care ar putea să apară pe telefonul tău.

Chiar și așa, utilizatorii de Android, chiar și cei din zilele noastre, trebuie să fie, în permanență, atenți la acest aspect, întrucât, în orice moment ar putea să apară o variantă updatată a nărăvașului virus, însă și a altora, poate și mai nocive.

Citește și: