24 aug. 2022 | 14:55

Tehnologia deepfake face ravagii pe Binance: ce au făcut hackerii, ce au sperat să obțină

ACTUALITATE
Tehnologia deepfake face ravagii pe Binance: ce au făcut hackerii, ce au sperat să obțină

Directorul de comunicații al companiei Binance a declarat că hackerii au folosit o imagine falsă a sa (prin tehnologia deepfake) în apelurile Zoom pentru o înșelătorie.

Patrick Hillmann susține că hackerii i-au înșelat cu succes pe reprezentanții proiectelor crypto, făcându-i să creadă că acesta i-ar putea ajuta ca token-urile să le fie listate pe bursa Binance.

Într-o postare pe blogul său, Hillmann a scris că escrocii au construit deepfake-ul pe baza interviurilor și aparițiilor sale TV.

Hillmann a aflat despre înșelătorie după ce a primit mesaje prin care i se mulțumește pentru că a discutat despre oportunitățile de listare. Cu toate acestea, el a spus că nu s-a întâlnit online cu niciunul dintre acești oameni și că nu este implicat în procesul de listare a Binance.

Unul dintre cele mai credibile deepfake-uri de până acum

„Acest deepfake a fost suficient de rafinat pentru a păcăli câțiva membri ai comunității crypto extrem de inteligenți”, a scris Hillmann. Nu este clar câte proiecte au fost afectate de înșelătorie sau cât de mult ar fi plătit cei din spatele lor pentru promisiunea unei listări în Binance.

Binance nu are o cifră stabilită pentru taxele de listare. Le solicită utilizatorilor să propună un număr cu care se simt confortabil și mai apoi donează taxe unor organizații de caritate.

Hillmann a spus, totuși, că Binance are reguli stricte, atunci când vine vorba despre securitatea cibernetică. Totuși, asta nu îi va împiedica pe hackeri să încerce să-i uzurpe identitatea.

„A existat o creștere recentă a numărului de hackeri care pretind a fi angajați și directori Binance pe platforme precum Twitter, LinkedIn, Telegram etc”, a mai scris Hillmann.

La rândul lui, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a avertizat recent că există aproximativ 7.000 de profiluri false ale angajaților companiei pe LinkedIn, însă doar aproximativ 50 dintre acestea sunt reale.

Exemplu de față nu este unul singular. Anul trecut, cineva a folosit un deepfake al șefului de cabinet al liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, pentru a-i păcăli pe politicieni din Țările de Jos, iar Facebook a eliminat un deepfake al președintelui ucrainean în martie, la scurt timp după ce Rusia i-a invadat țara.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele