Țările în care este cel mai bine să călătorești acum. Destinația din Europa în care siguranța este la cote maxime
Reluarea posibilității de a călători, după o perioadă de restricții dure în pandemie, îi determină pe cei care își doresc să viziteze lumea să își ajusteze alegerile în privința destinațiilor. Cu virusul pandemic aflat în continuare printre noi, un conflict armat în estul Europei și multă incertitudine care planează asupra politicii internaționale, este nevoie ca țările în care călătorești să îți asigure siguranță la cele mai înalte cote. Printre țările cele mai agile la schimbare se află și o destinație din Europa. Află care sunt statele în care este indicat să călătorești acum.
Care sunt țările în care este cel mai bine să călătorești în această perioadă
Țările dinamice, moderne, care sunt receptive la schimbare sunt cele care au de câștigat în această perioadă tulbure, în care există deopotrivă dorință de călătorie și nevoie de siguranță pentru turiști. Printre cele mai sigure destinații de vacanță se numără și o țară din Europa, care a dovedit că are o capacitate ridicată de a se adapta la schimbările bruște.
Statele Unite ale Americii
Situate în fruntea clasamentului în privința agilității, SUA au fost și ele afectate de restricțiile din perioada pandemiei, însă economia sa puternică a permis ca țara să se adapteze mai ușor în criza Covid-19. Astfel, afacerile s-au modificat în funcție de nevoile cetățenilor, iar legislația a facilitat toate aceste schimbări, oferind posibilitate de dezvoltare a serviciilor de livrare și păstrarea restaurantelor funcționale.
Abilitatea de a face față provocărilor pandemiei a dus la păstrarea economiei funcționale, menținând călătoriile internaționale. Guvernul solicită totuși în continuare schema de vaccinare completă pentru turiștii internaționali, în timp ce ratele de vaccinare în rândul rezidenților variază foarte mult în funcție de stat. Aceste informații pot fi verificate atunci când alegi SUA ca destinație, potrivit BBC.
Australia
În comparație cu Statele Unite ale Americii, Australia se află pe al doilea loc la agilitate, statul obținând scoruri bune la reacții și adaptabilitate în pandemie. Totuși, țara a ales o abordare diferită, implementând restricții dure și urmând măsuri stricte pentru a menține sub control numărul de infectări de la nivelul continentului.
Chiar și cu valurile ulterioare de îmbolnăviri, Australia a trecut la o strategie rapidă și a redeschis complet activitatea, bazându-se pe o rată de vaccinare de aproximativ 95% în rândul adulților de peste 16 ani. Astfel, locuitorii s-au reconectat cu lumea după aproximativ doi ani de izolare. New South Wales, cel mai mare stat cu cel mai mare aeroport a anunțat în decembrie 2021 că va elimina cerințele de izolare pentru vizitatorii internaționali, determinând astfel guvernul federal să accelereze redeschiderea frontierelor internaționale în februarie 2022 pentru călătorii vaccinați.
Este necesar ca turiștii să verifice însă cerințele de călătorie pentru fiecare stat în parte, deoarece acestea pot să difere. De asemenea, țara tocmai a anunțat ridicarea interdicției privind sosirile în croazieră, începând cu 17 aprilie 2022, deși pasagerii vor trebui în continuare să prezinte buletinul de vaccinare.
Belgia, statul european în care poți călători în siguranță
Chiar dacă se află pe locul 16 în clasamentul agilității, performanțele înregistrate de Belgia plasează țara înaintea altor state europene privind siguranța călătoriilor. Locuitorii se pot mândri cu capacitatea de adaptare, evidențiând societatea multiculturală și capacitatea de a găzdui capitala Uniunii Europene, Bruxelles. Iar acest fapt se datorează dialogului permanent, compromisului și limbilor diferite, alăturate structurii politice complexe din regiune.
Iar cel mai important aspect l-a reprezentat faptul că politicienii au avut capacitatea să asculte și să învețe din greșeli, adaptându-se permanent. Afacerile s-au schimbat și ele rapid, restaurantele făcând livrări la domiciliu, magazinele de îmbrăcăminte mutându-se în online și muzeele oferind tururi virtuale. Digitalizarea reprezintă și ea un pilon esențial, plățile fiind mult mai facile cu cardul sau dispozitivele smart. Aproximativ toate restricțiile privind Covid-19 au fost înlăturate în Belgia, reluându-se evenimentele culturale, festivalurile de muzică și deschizându-se calea către arta din muzee.