20 dec. 2022 | 14:25

Stellantis mizează pe electrificare: ce își propune gigantul european

ACTUALITATE
Stellantis mizează pe electrificare: ce își propune gigantul european

Producția de motoare electrice a început în Trémery, Franța, la Emotors, un joint venture între Nidec Leroy-Somer Holding și Stellantis.

Stellantis N.V. a anunțat astăzi intensificarea producției noilor motoare electrice M3, rezultatul joint-venture-ului Emotors la fabrica sa din Trémery, Lorraine, Franța.

Cu o capacitate de producție estimată să ajungă la peste 1 milion de motoare electrice pe an până în 2024, Stellantis și-a consolidat amprenta industrială pentru a-și atinge obiectivul de a atinge 100% din mixul de vânzări de autoturisme BEV în Europa până în 2030, așa cum se subliniază în Dare Forward 2030, planul strategic și pentru a sprijini foaia de parcurs Carbon Net Zero.

„Angajamentul nostru de a fi campion al sectorului auto în lupta împotriva schimbărilor climatice se reflectă în fiecare dintre site-urile noastre prin sprijinirea angajaților noștri în următorul pas în aventura electrică”, a declarat CEO-ul Stellantis Carlos Tavares. „Controlul lanțului nostru valoric de electrificare ne va asigura independența tehnologică în contextul crizelor economice și geopolitice, atenuând în același timp impactul acestei schimbări dramatice asupra site-urilor și angajaților noștri, în special în Franța, unde suntem și vom rămâne, fără îndoială, lider comercial și industrial.”

Stellantis continuă investițiile

Începând din ianuarie 2023, NOUL DS 3 E-TENSE, Peugeot e-208, Jeep Avenger și Opel Mokka electric vor beneficia de motorul electric M3 de înaltă eficiență, cu o putere de 115 kW/156 CP și un cuplu de 260 Nm. Cuplat cu o nouă baterie, acest nou motor electric este un factor important pentru îmbunătățirea eficienței vehiculului, oferind o autonomie de peste 400 km. Acesta va fi montat pe noile generații de vehicule marca Stellantis pe măsură ce sunt lansate.

Fabrica de la Trémery, care a fost una dintre cele mai mari fabrici de producție de motorină din lume, s-a angajat în tranziția energetică din 2018, cu sprijinul partenerilor săi sociali și ale aleșilor locali. De mai bine de un an, uzina din Trémery a oferit 6.000 de ore de formare angajaților săi. La nivel național, Academia de Electrificare a Companiei a sprijinit formarea a 15.000 de angajați francezi.