Statul dă câte 20.000 de lei pentru acești români. Cum se obțin și ce prevede programul care-ți schimbă stilul de viață

Statul dă câte 20.000 de lei pentru acești români. Cum se obțin și ce prevede programul care-ți schimbă stilul de viață

Iată că nici nu am pășit prea bine în 2022, că deja apar oportunități pentru românii care vor cu adevărat să-și schimbe viața. Acum, ai șansa să obții de la stat suma impresionantă de 20.000 de lei. Iată ce trebuie să faci, pentru a primi acești bani.

În primul rând, trebuie să știi că este vorba despre Programul Casa Verde Fotovoltaice. Datorită acestui program, poți să îți îmbunătățești calitatea vieții, prin scăderea costurilor cu energia consumată în locuința ta.

O astfel de oportunitate, în condițiile pe care le traversăm în prezent, reprezintă o adevărată șansă la un trai mai bun și, deci, chiar îți poate schimba viața.

Ce presupune, mai exact, programul

Important de menționat este că Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă modificarea Ghidului de Finanţare. Prin urmare, acesta se va derula pe o perioadă de 10 luni în anul 2022.

Programul a suferit câteva probleme în urmă cu mai multe săptămâni, când dosarele deja depuse au fost anulate, pentru că platforma devenise inactivă. De vină pentru situația aceasta ar fi niște probleme tehnice.

După ce s-a mai încercat, fără succes, încă o lansare, a fost introdusă o nouă etapă prin care instalatorii validaţi au posibilitatea să identifice solicitanţii eligibili, disponibilă pe website-ul AFM.

Totodată, dacă te interesează acest program, trebuie să știi că va exista un calendar de depunere a documentelor în aplicaţie, pe care instituţia îl va publica ulterior.

Nu în ultimul rând, în calitate de solicitant al finanțării, ți se aduce la cunoștință și extinderea perioadei de valabilitate a extrasului de carte funciară, de la 30 la 60 de zile.

În cele din urmă, conform unui anunț al autorităților în domeniu, bugetul pentru anul curent se va ridica la suma de 650 milioane lei. Astfel, din februarie, timp de 10 luni, programul se va desfăşura lunar cu un buget de 65 milioane lei/lună, urmând ca, în luna noiembrie 2022, să se aloce bugetul care derivă din sumele neconsumate în perioada anterioară de funcționare a programului.

Citește și: