Skoda nu stă degeaba: ce planuri are pentru mașinile electrice sale

Skoda nu stă degeaba: ce planuri are pentru mașinile electrice sale

Skoda își mărește investițiile în modele electrice pentru a-și accelera tranziția către mașinile alimentate cu baterii.

Marca Skoda a Grupului Volkswagen va lansa trei noi modele electrice până în 2026, cu patru ani mai devreme decât era planificat inițial, a declarat șeful său pentru cotidianul de afaceri Handelsblatt.

Producătorul auto ceh va cheltui marea majoritate a investițiilor planificate pe aceste noi modele, a adăugat CEO-ul Skoda, Klaus Zellmer.

Acest lucru ar duce proporția modelelor electrice din gama sa la 70% până în 2030.

„Venim cu încă trei modele electrice până în 2026, cu mai multe care urmează. Acest lucru este mai devreme decât am anunțat anterior”, a declarat Zellmer pentru Handelsblatt într-un interviu publicat miercuri.

„Investim 5,6 miliarde de euro până în 2026 în electromobilitate. Cu alte cuvinte, cu aproximativ 80% mai mult decât ne-am planificat acum un an”, a adăugat Zellmer.

Totul pentru electrificare

Enyaq este în prezent singurul model complet electric al Skoda. Acesta folosește aceeași platformă electrică VW Group MEB care stă la baza SUV-ului VW ID4.

Gama Škoda vRS a fost extinsă pentru a include un al doilea model complet electric – noul Enyaq iV vRS. SUV-ul dispune de tracțiune integrală și două motoare electrice cu o putere de sistem de 299 CP, la fel ca și Enyaq Coupé iV vRS. Acest lucru face din cele două versiuni vRS ale familiei Enyaq iV cele mai puternice vehicule din portofoliul Škoda.

În august, Skoda a prezentat conceptul Vision 7S pentru un crossover cu șapte locuri, care va completa partea superioară a portofoliului său de produse.

Zellmer a declarat în august că celelalte două modele noi Skoda cu baterii electrice vor fi o mașină mică și un crossover compact.

Micul EV va avea un preț sub 25.000 de euro și este de așteptat să se numească Elroq. Acesta va fi construit în Spania împreună cu VW ID2 și Cupra Raval.

Etichete: