29 aug. 2022 | 11:26

Serghei Șoigu a căzut în dizgrația lui Putin. Ministrul rus al Apărării, ridiculizat de ofițerii și soldații ruși după eșecul din război

ULTIMA ORĂ
Serghei Șoigu a căzut în dizgrația lui Putin. Ministrul rus al Apărării, ridiculizat de ofițerii și soldații ruși după eșecul din război

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a fost marginalizat de președintele Putin, potrivit unui raport al Ministerului britanic al Apărării, de luni, 29 august. Conform ministerului, Șoigu ar fi căzut în dizgrațiile lui Vladimir Putin, din cauza nereușitelor în lanț din „operațiunea” condusă de Rusia în Ucraina.

Serghei Șoigu, exclus de Vladimir Putin

Ministerul britanic al Apărării a relatat că Putin l-a marginalizat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și a postat pe Twitter:

„Rapoarte recente ale presei ruse independente au susținut că, din cauza problemelor cu care se confruntă Rusia în războiul său împotriva Ucrainei, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, este acum marginalizat în cadrul conducerii ruse, comandanții operaționali informându-l direct pe președintele Putin cu privire la cursul războiului”.

„Ofițerii și soldații ruși cu experiență de primă mână a războiului probabil că îl ridiculizează în mod obișnuit pe Șoigu pentru conducerea sa ineficientă și neatentă, în timp ce progresul Rusiei a stagnat.”

„Probabil că Șoigu s-a luptat mult timp pentru a-și depăși reputația de lipsă de experiență militară substanțială, întrucât și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în sectorul construcțiilor și în Ministerul pentru Situații de Urgență.

Putin își mărește armata

În plus, afirmă ministerul britanic, „progresul Rusiei a intrat în impas„. Cel mai probabil, Șoigu încearcă de foarte mult timp să întrerupă opinia că nu are o expertiză substanțială în domeniul marinei, a scris ministerul într-o înlocuire a informațiilor.

Vestea că ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a fost pus pe tușă vine după ce președintele Vladimir Putin a semnat un decret de creștere a numărului de personal al forțelor armate din Ucraina, pe măsură ce războiul se intensifică.

În plus, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decretat mai multe plăți lunare și unice pentru cetățenii din Republicile Populare Donețk și Lugansk și din Ucraina care au fost nevoiți să se evacueze în Rusia, după cum s-a raportat sâmbătă, 27 august.