15 mai 2022 | 15:38

Seif cu 500.000 de lei, furat de trei bărbați în Bistrița. Poliția a dat de urma hoților

ULTIMA ORĂ
Seif cu 500.000 de lei, furat de trei bărbați în Bistrița. Poliția a dat de urma hoților

Un seif cu jumătate de milion de lei a fost furat din sediul unei societăţi comerciale din orașul Bistriţa. Spargerea a fost dată de trei bărbați din județul Bihor. Oamenii legii au aflat cine sunt hoții, pe care i-au reținut în urma unei acțiuni ample. Aceștia vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Seif cu mulți bani, furat din sediul unei societăţi în Bistrița

Trei bărbaţi din judeţul Bihor, cu vârste cuprinse între 32 şi 46 de ani, au fost prinși de poliţişti după ce, în urmă cu o săptămână, au furat un seif din sediul unei societăţi comerciale din municipiul Bistriţa, în care se aflau 500.000 de lei, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Oamenii legii i-au prins pe hoți

Cei trei hoți au fost capturați în urma a opt percheziţii domiciliare efectuate pe raza judeţului Bihor. Autoritățile au putut recupera sume de bani, în lei şi euro, telefoane mobile, documentele autoturismului folosit la comiterea infracţiunii de furt calificat, precum şi două staţii de emisie-recepţie.

„Percheziţiile au fost desfăşurate în judeţul Bihor, în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, iar persoanele vizate sunt bănuite de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, în municipiul Bistriţa, unde, din sediul unei societăţi comerciale, ar fi sustras un seif metalic, în care se aflau 500.000 de lei.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile, înscrisuri (bonuri de casă cu sume cheltuite), 15.900 de euro, 60.200 de lei, documentele autoturismului folosit, 2 staţii de emisie-recepţie şi obiecte vestimentare”, au declarat reprezentanții IPJ Bistriţa-Năsăud.

Cei trei bărbați sunt din Bihor

În baza activităţilor desfăşurate, Poliția din Bistrița-Năsăud i-a reținut pe cei trei bărbaţi, de 32, 45, respectiv 46 de ani, domiciliaţi în judeţul Bihor, pentru 24 de ore. Suspecții vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Mascații au descins, duminică dimineața, în județele Bistrița-Năsăud și Bihor, la locuințele și sediile unor operatori economici. Zecile de percheziții au vizat persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu produse electronice, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Citește și Percheziții la interlopii din Târgoviște. Ar fi vizat clanul Ghenosu

Operațiunea a fost coordonată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, alături de polițiști din cadrul IPJ Bihor și luptători pentru acțiuni speciale din Cluj, Suceava, Mureș, Bihor și Harghita. Sunt acuzații de comiterea unor infracțiuni (evaziune fiscală și spălare de bani) în domeniul comerțului cu produse electronice. Prejudiciul este estimat la 1.200.000 de lei.