27 mai 2022 | 08:00

Se schimbă regulile pentru posesorii de iPhone: de ce rămâi fără aplicațiile favorite

ACTUALITATE
Se schimbă regulile pentru posesorii de iPhone: de ce rămâi fără aplicațiile favorite

Nu mic este numărul aplicațiilor care, peste doar câteva săptămâni, vor dispărea din AppStore și, din motive similare, s-ar putea să nu-ți mai funcționeze pe iPhone.

Conform regulilor impuse de gigantul din Cupertino, pe care toate aplicațiile disponibile pe iPhone, iPad sau Mac trebuie să le respecte, foarte multe programe vor dispărea din magazinul virtual al companiei în penultima zi a lunii următoare. Ca să scape, condiția este simplă, în cazul în care te obligă sau îți recomandă călduros să îți faci cont in-app, trebuie să faciliteze un mod prietenos prin care să-ți ștergi acel cont, dacă asta îți dorești.

Schimbarea Apple de care trebuie să știe toți dezvoltatorii

În cadrul conferinței WWDC din 2021, a celor de la Apple, compania a detaliat mai multe reguli pe care dezvoltatorii trebuie să le respecte în viitor. În fruntea lor se află obligativitatea unei funcții de ștergere a conturilor. Cei care nu se aliniază pretențiilor gigantului american, vor rămâne fără aplicații.

Contul efectiv este însă doar începutul. Important este ca un dezvoltator, dacă asta îți dorești, să te ajute să-ți ștergi toate datele pe care le-ai generat în aplicație în perioada în care ai folosit-o.

Apple a amintit, în această săptămână, că termenul de aliniere la noile reguli este 30 iunie 2022. Practic, dezvoltatorilor li s-a conferit un an întreg pentru a îmbrățișa și implementa schimbările. Dacă nu au reușit s-o facă până acum, mai au peste o lună să se alinieze.

Anunțul din partea Apple vine într-o perioadă în care compania americană condusă de Tim Cook se pregătește pentru cea mai recentă ediție a conferinței anuale World Wide Developers Conference sau WWDC. Aceasta este programată în acest an pentru data de 6 iunie, peste doar câteva zile. De obicei, la acest eveniment, sunt detaliate versiunile viitoare de iOS și macOS. S-ar putea să fie dezvăluite și câteva gadgeturi noi pe partea de hardware, dar nimic nu este sigur din acest punct de vedere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele