30 dec. 2022 | 06:30

Schimbarea din Waze care te scapă de accidentele din trafic: Google Maps și alte aplicații de navigație nu oferă asta

ACTUALITATE
Schimbarea din Waze care te scapă de accidentele din trafic: Google Maps și alte aplicații de navigație nu oferă asta

Waze își menține relevanța în piața aplicațiilor de navigație de pe întregul mapamond datorită actualizărilor constante și a funcțiilor noi care fac viața utilizatorilor semnificativ mai ușoară. Din această categorie face parte și cel mai recent update introdus în această săptămână.

De multe ori, când folosești aplicația de navigație Waze pe telefon, primești o notificare vizavi de faptul că te apropii de o zonă în care tocmai s-a produs un accident. Așa a fost dintotdeauna, aceasta este una dintre particularitățile care au fascinat utilizatorii încă de la primele versiuni. În acest context, creatorii programului s-au gândit să agregheze acele date și să le sintetizeze sub formă de probabilitate pentru petrecerea unui accident, probabilitate care, din nou, se reflectă într-o notificare.

Waze știe unde au loc accidente din trafic și te anunță din timp

Dacă urmează să treci printr-o zonă în care, istoric, s-au petrecut mai multe accidente care au fost sesizate pe Waze, aplicația îți va atrage atenția pe marginea acestui subiect, printr-o actualizare iminentă.

Tot ca o schimbare binevenită, cei de la Waze și-au propus să emită într-o manieră cât mai inteligentă notificările legate de evenimente rutiere, dar și cele legate de marcaje. Scopul final este de a minimiza pe cât posibil anxietatea șoferilor. Nu de alta, dar când ți se face tot ecranul roșu că urmează un accident, s-ar putea să te sperii și să faci un accident, mai ales dacă ai parte și de o notificare sonoră agresivă. Trebuie calculată o medie între urgența unui eveniment sesizat și gravitatea modului în care ești notificat de acel eveniment.

Pe marginea zonelor cu probabilitate mare de accidente rutiere, vei primi o singură notificare, iar în cazul în care circuli foarte des pe o stradă, nu vei mai primi nicio notificare, deoarece aplicația va merge de la premisa că circuli frecvent pe acolo și cunoști riscurile. În schimb, drumurile periculoase vor fi marcate cu roșu în permanență pe hartă, chiar și când nu se reflectă în notificări, ca să înțelegi riscurile, într-o formă sau alta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele