Virgil Popescu a răbufnit după atacurile USR: „Nu daţi doi bani pe problemele reale ale românilor”

Virgil Popescu a răbufnit după atacurile USR: „Nu daţi doi bani pe problemele reale ale românilor”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este nevoit să dea explicații în Parlament, după moțiunea depusă de USR. Liderii partidului au depus o moțiune împotriva ministrului, acuzându-l că nu s-a implicat deloc în criza majorării prețurilor.

Ministrul Energiei, chemat la explicații în Parlament

Update 28 iunie, ora 12.54. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost acuzat, luni, de USR că „a fugit”, pentru a doua oară în decurs de cinci luni, de la dezbaterea moţiunii de cenzură pe numele său, iar parlamentarii coaliţiei de guvernare ar fi refuzat reprogramarea acesteia pentru ziua de miercuri. Oficialul român a reacționat printr-un mesaj dur la adresa oamenilor lui Cătălin Drulă.

„În plin proces de dezintegrare internă, cei de la USR și-au propus să își acopere dezastrul și neputința politică prin ”vorbă multă și scandal”. După ce săptămâna trecută au depus o moțiune simplă la adresa mea, făcută în bătaie de joc, încropită pe genunchi, astăzi vin să spună că am fugit! Greșită abordare, de-a dreptul! Se pare că pentru voi reprezentarea României la consiliul TTE, într-un context atât de dificil pe plan european, în plină criză energetică, înseamnă FUGĂ! Iar asta spune multe despre responsabilitatea de care dați dovadă față de români! Era mai important să dezbatem o moțiune de câteva propoziții, decât să particip și să susțin poziția României, pentru a avea politici unitare de a ieși din criza energetică? Se pare că pentru voi era mai important asta!

Voi nu dați doi bani pe problemele reale ale românilor! Pentru că spre deosebire de voi, noi la Guvern ne străduim din greu să oferim tot sprijinul cetățenilor, dar și mediului de afaceri. Criza nu va trece doar dacă bateți voi din picior! E nevoie de multă muncă, strategie, negocieri și investiții! Prin acuzațiile aduse nu mă atacați doar pe mine, ci în același timp, lansați un atac la adresa colegilor din ministerul Energiei, al colegilor din Guvern și, nu în ultimul rând, al colegilor voștri din Parlament, alături de care vă desfășurați activitatea. Mi-aș dori să veniți cu abordări constructive, mature și argumentate, pentru că astfel veți putea obține o majoritate solidă pentru a putea adopta proiectele propuse”, este mesajul postat de Virgil Popescu pe Facebook.

Update 27 iunie, ora 07.37. Moţiunea simplă depusă de deputaţi de la USR şi independenţi de dreapta împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, este dezbătută, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, urmând ca votul să se dea miercuri, 29 iunie. Aceasta este intitulată „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”.

Știrea inițială: Ministrul Energiei trebuie să vină în Parlament pentru a oferi explicații despre măririle de prețuri din ultima perioadă. 

USR spune că sub mandatele lui Virgil Popescu, prețul carburanților a crescut constant.

„Domnul Virgil Popescu și-a atins limita competenței cu mult înainte să fie ministru. Însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL și al președintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani.

Sub mandatele lui Virgil Popescu, prețul energiei pentru populație și companii a crescut constant. Prețul gazelor a crescut constant. Prețul energiei electrice a crescut constant. Prețul carburanților a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină!

Domnului ministru îi place să ofere ca explicație contextul internațional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpățânare să aplice soluții aflate la îndemâna sa. Soluții propuse de USR și acceptate în diverse declarații publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare.

De cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare. De ce nu adoptați soluția, domnilor? Cum scrie PSD pe Facebook: Românii așteaptă soluții.

Rezultatele activității celui mai slab ministru al Energiei din câți a avut România se văd: scăderea accentuată și constantă a nivelului de trai pentru populație și dificultăți majore întâmpinate de companiile care activează în România.

Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetență, ci și de rea-voință militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituții pe care nu știe, nu poate și nu vrea să o conducă în interesul public”, se arată în textul moțiunii depuse de liderii USR.

Citește și: