26 mai 2022 | 07:18

Sancțiuni noi pentru toți șoferii din România, automat: cum funcționează noul sistem din România

ACTUALITATE
Sancțiuni noi pentru toți șoferii din România, automat: cum funcționează noul sistem din România

De câteva luni se discuta în spațiul public din România de implementarea unui sistem avansat de camere de supraveghere și radare pe străzile din România. Acum, existența lui a fost confirmată de Guvern și foarte mulți șoferi vor fi sancționați, automat.

România se află în continuare pe primul loc la pierderi de vieți omenești în accidentele din trafic. Încercând să remedieze măcar parțial acest lucru, autoritățile de la București s-au gândit la un program pe termen lung, 2022 – 2030 intitulat Strategia Națională privind Siguranța Rutieră pentru perioada 2022 – 2030.

Noua soluție de a da amenzi ”la foc automat”, în România

Reducerea numărului de accidente rutiere în România este o prioritate majoră, iar un nou sistem automat de detecție și constatare a abaterilor rutiere are mari șanse să faciliteze acel scop. Pentru facilitarea efortului, vor fi instalat pe străzile din țara noastră nu mai puțin de 300 de radare și 500 de camere video.

În acest fel, activitatea polițiștilor de la circulație va fi simplificată, pentru că nu mai trebuie să te oprească în trafic să te amendeze. Sancțiunea este automată, iar amenda vine acasă.

Noul sistem de monitorizare a fost inclus în proiectul de Hotărâre de Guvern și va face parte dintr-un sistem automat de detecție, procesare și sancționare a abaterilor de la regulile circulației rutiere. Tot în scopul reducerii incidentelor rutiere de orice fel, vor mai fi instalate în România aproximativ 1000 de limitatoare de viteză, 100 de pasarele și pasaje subterane pietonale, respectiv 100 de sisteme de semnalizare a sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energie verde.

Dincolo de investiții, tot în Strategia Națională privind Siguranța Rutieră pe 2022 – 2030, a fost inclus ratingul de siguranță a infrastructurii rutiere. Practic, în funcție de accidentele care au avut loc într-o zonă sau alta, vei ști mult mai bine dacă circuli printr-o zonă cu risc ridicat sau mai mic. Acesta din urmă ar urma să fie implementat până în 2024 d către ARR.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele