01 ian. 2022 | 11:07

Salariu de 10.000 de lei pe lună, fără facultate, în România. Ce trebuie să faci, să știi

ACTUALITATE
Salariu de 10.000 de lei pe lună, fără facultate, în România. Ce trebuie să faci, să știi

În 95% dintre cazuri, salariile fabuloase din România sunt asociate cu studii superioare, manageri de firme, doctori, avocați și, eventual, în marketing sau publicitate. În mod aproape suspect, însă, există totuși posturi cu salarii de 10.000 de lei pe lună care nu te obligă la facultate. În schimb, trebuie să te pricepi.

În funcție de domeniul în care activezi, experiența poate conta mai mult sau mai puțin. Se poate reflecta sau nu în salariu. Există însă unele meserii în care experiența este vitală, aceasta te definește ca om și profesionist. Un astfel de job este cel de somelier, o persoană cu cunoștințe avansate în ceea ce privește vinul. Știe să miroasă, să guste și, cel mai important, să recomande un vin. Este capabilă să justifice investiții în sticle fabuloase.

Facultatea nu te ajută în acest job de 10.000 de lei

Există multe cursuri de somelier, iar de multe ori nici nu implică o investiție fabuloasă. Nu suntem însă toți făcuți pentru asta, iar aici intervine experiența. În cazul în care ai niște restaurante de renume pe CV, salariul unui somelier poate și depăși 10.000 de lei net pe lună.

„Salariile pentru astfel de poziții pot varia în funcție de experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierei. Spre exemplu, în cazul celor care lucrează pe poziția de somelier, contează și prestigiul restaurantului. În funcție de acest aspect, un somelier poate depăși un salariu de 10.000 de lei net pe lună”, a precizat Raluca Dumitra, șefa departamentului de marketing din cadrul eJobs.

Tot fără studii superioare mai există locuri de muncă bune și foarte bune în cazinouri. Un crupier poate câștiga în medie 3700 de lei, la care se mai adaugă și bacșișuri considerabile, în funcție de locația în care activezi și de trafic. Dacă sunt mulți oameni care își încearcă norocul și reușesc să genereze venituri importante, aproape de fiecare dată, îl împart cu crupierul, persoana care le-a purtat noroco.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele