Gadgetul care te transformă în somelier există și te ajută să bei ce îți place

Gadgetul care te transformă în somelier există și te ajută să bei ce îți place

Experiența degustării unui vin nou poate fi terifiantă, mai ales dacă vrei să-ți impresionezi partenera sau o audiență mai mare. Soluția este să investești într-un gadget care îți oferă toate informațiile necesare.

Meseria de somelier implică o cercetare foarte elaborată pe parcursul mai multor ani și foarte multe experimente bahice. Nu ai cum să-ți dezvolți papilele gustative, fără să tot guști. Se pare însă că, în curând, până și această meserie complexă ar putea fi asumată de un robot sau, mai bine zis, de un gadget cât se poate de portabil.

Micuțul din imaginea de mai sus este intitulat MyOeno și îl poți achiziționa deja de pe Amazon pentru scopul nobil de a afla informații despre vinul tău preferat și de a bea ce îți place pe viitor pornind de la caracteristicile identificate într-un pahar.

Dacă ai întâmpinat dificultăți majore în trecut, când vine vorba de alegerea unei sticle de vin, MyOeno te va ajuta teribil. Similar din prisma dimensiunii cu un market, gadgetul comunică cu smartphone-ul tău prin Bluetooth. Îl bagi în pahar, pornești aplicația de pe mobil și începi să te miri din prisma informațiilor care au fost descifrate din vin.

Procesul de scanare se va reflecta în date despre tăria vinului, conținutul de tanini, aciditate, evoluție și nu numai. Prin aplicația de mobil, poți salva acele date într-o listă a preferințelor tale, pentru a-ți fi mai ușor pe viitor să găsești vinuri care îți plac și să le identifici pe care pe care trebuie să le ocolești. Același program poate să-ți facă recomandări pornind de la particularitățile tehnice pe care tu le definești ca fiind plăcute pentru tine.

În privința aspectului tehnic din spate, gadgetul funcționează prin analizarea spectrului vizibil și puțin vizibil. În acest scop, emană frecvențe pe anumite lungimi de undă și în funcție de absorbția respectivelor unde, îți poate genera un raport de date ușor de înțeles de către oameni obișnuiți.

Momentan, MyOeno funcționează doar pentru vinuri roșii, dar dacă te încântă funcționalitatea descrisă mai sus, îl poți obține de la această adresă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: