S-a trezit cu 2 milioane de lei în cont. Ce a urmat e de domeniul irealului
Nu degeaba se spune că, uneori, banii îți pot lua mințile și te pot determina să uiți de absolut orice principiu ai avea în viață. Așa a pățit un român, căruia i s-a virat, din greșeală, o sumă importantă în cont, iar acesta a refuzat să restituie banii.
Unui administrator al unei firme din București a primit în cont nici mai mult nici mai puțin de două milioane de lei. Banii au fost transferați, din greșeală, de o companie parteneră.
Omul a refuzat să restituie banii proprietarilor de drept și s-a trezit acționat în instanță. Magistrații au dat dreptate păgubitului, așa că administratorul nostru s-a ales cu o condamnare la închisoare cu executare.
Doi ani și o lună de închisoare a primit bărbatul, pentru că a refuzat să restituie banii
Judecătorii au decis că acesta trebuie să stea doi ani și o lună în spatele gratiilor, pentru că și-ar fi însușit bani care nu erau, de drept, ai lui.
Decizia a fost pronunțată, de curând, de Curtea de Apel Timişoara.
Judecătorii notează că, pentru această speță, „s-a avut în vedere gravitatea faptelor, valoarea foarte mare a prejudiciului creat, respectiv suma de 1.562.574,03 lei, lipsa intenţiei de a restitui vreo parte din prejudiciu, forma continuată a infracţiunilor, numărul mare de acte materiale, respectiv 93 de acte materiale, conduita avută de către inculpat, care a încercat să acopere săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit prin comiterea în stare de concurs cu conexitate etiologică a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 acte materiale)”.
Ancheta a scos la iveală că după ce a fost înştiinţat că în contul firmei sale a fost făcută o plată eronată în valoare de două milioane de lei, bucureşteanul a început să facă retrageri sau plăţi masive din contul firmei. Mai mult decât atât, au descoperit investigatorii, administratorul nostru a cumpărat şi două BMW-uri din Germania, un BMW 640 I Grand Coupe şi un BMW X5.
„În perioada 17.06.2016 – 01.07.2016 prin cele 93 de operaţiuni de retrageri numerar şi de plăţi efectuate din contul bancar deschis la Banca Transilvania şi aparţinând societăţii……, inculpatul şi-a însuşit suma de 1.562.574,03 lei, sumă care aparţinea societăţii…… (n.r. care a făcut transferul eronat), rămânând în cont suma de 446,364.62 lei”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.