Rusia a bombardat o uzină din estul Ucrainei. Sunt cel puțin 10 morți și 15 răniți

Rusia a bombardat o uzină din estul Ucrainei. Sunt cel puțin 10 morți și 15 răniți

Armata rusă a atacat cu rachete uzina din Avdeevka (estul Ucrainei). Există cel puţin 10 morţi şi 15 răniţi, a anunţat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko. Potrivit oficialului, numărul victimelor ar putea să fie mult mai mare. Acesta a acuzat forțele ruse că au ţintit intenţionat muncitorii care ieşiseră de la muncă şi aşteptau autobuzul.

Soldații ruși au atacat uzina din Avdeevka

Cel puțin 10 persoane au murit și 15 au fost rănite când ocupanții ruși au bombardat fabrica de cocs și produse chimice din Avdeevka. Anunțul trist a fost făcut de Pavlo Kirilenko, șeful Administrației Regionale de Stat Donețk, pe Telegram. Datele privind victimele sunt preliminare; aceste informații sunt încă în curs de clarificare și numărul lor poate fi mai mare, a afirmat ucraineanul.

„Rușii știau exact unde țintesc. Muncitorii tocmai își terminaseră tura și așteptau în stație un autobuz care să-i ducă acasă. Încă o crimă cinică a rușilor comisă pe pământul nostru. Vor răspunde pentru tot!, a spus oficialul.

Bilanțul victimelor ar putea crește

Pavlo Kirilenko a explicat că informaţiile privind acest atac al rușilor în estul Ucrainei mai trebuie clarificate şi că numărul de victime ar putea probabil să fie mai mare. Bărbatul acuză Rusia că a bombardat intenţionat muncitorii care au ieșit de la serviciu şi aşteptau autobuzul.

Citește și Rusia a atacat din nou oraşul Odesa: sunt victime. Ucraina promite răzbunare

Avdeevka este un oraş cu circa 30.000 de locuitori, aflat la doar câţiva kilometri de Doneţk, capitala separatiștilor pro-ruşi din estul Ucrainei. În această zonă au avut loc mai multe lupte între separatişti şi forţele guvernamentale ucrainene. În 2017, și-au pierdut viața, în doar o săptămână, 27 de civili şi militari.

Fabrica avea mii de angajați

După lansarea invaziei din 24 februarie, situaţia în Avdeevka a fost relativ calmă, până la 24 aprilie, când a mai avut loc un bombardament. Proprietarul uzinei atacate de ruși a declarat că, înainte de război, avea peste 4.000 de angajaţi. Aviația rusă bombardează acest oraș din estul Ucrainei din dimineața zilei de 3 mai.

Aviația rusă bombardează Avdeevka din această dimineață, o zonă rezidențială din partea centrală a orașului este atacată. Aseară, ocupanții au folosit mai multe lansatoare de rachete Grad în aceeași zonă”, a dezvăluit Pavlo Kirilenko.

Orașul din estul Ucrainei, ținta atacurilor

Consecințele bombardamentelor nu au fost încă stabilite, dar cel puțin trei persoane au fost ucise și două rănite. Opt case au fost avariate. Ca urmare a atacului din Vuhledar, trei oameni și-au pierdut viața în timp ce se îndreptau să ia apă potabilă. Încă trei civili au fost omorâți în Lyman. Comunitatea municipală Ocheretin se află și astăzi sub ținta inamicului, a precizat oficialul ucrainean.

Citește și: