Românii trebuie să știe: ce fac băncile cu banii tăi, decizia momentului la toți marii jucători, parcă „s-au vorbit” între ei
Avem numeroși jucători puternici pe piața bancară autohtonă și o paletă de companii fintech dispuse să se dezvolte și să apese pedala de accelerație a digitalizării.
Dacă te întrebi ce fac băncile cu banii în această perioadă, răspunsul este cât se poate de simplu. Destinația pentru un mare procent este digitalizarea.
Atât jucătorii bancari din țara noastră, cât și companiile fintech, au deblocat stagnarea specifică perioadei de pandemiei și au relansat, parcă mai puternic ca niciodată, strategii ample de digitalizare.
Cele mai recente studii efectuate pe piața de profil de la noi din țară relevă faptul că băncile conștientizează importanța investițiilor în tehnologie și digitalizare. În fond, aceasta este tendința, acesta este viitorul și cine nu va fi aliniat noilor norme de digitalizare, nu va avea șanse reale de a supraviețui pe piață, de a aduna și de a fi capabil să-și păstreze o anume cotă de piață în acest domeniu foarte efervescent și competitiv.
Iată unde ajung sumele colosale ale băncilor și planurile mari pe care le au
Potrivit unei analize OVES Enterprise, companie românească, dezvoltatoare de software, investițiile în zona de digitalizare au crescut cu 30% în rândul băncilor, dar și în cel al companiilor fintech. User interface și user experience se află în topul preocupărilor băncilor!
„Dacă la începutul anului, aproximativ 15% dintre clienții OVES Enterprise erau din domeniul fintech, acum, această pondere a urcat la peste 50%.
Un exemplu aici vine din perioada de pandemie, când unele bănci au blocat bugetele de dezvoltare, iar altele au continuat investițiile, iar când s-au ridicat restricțiile, cei care au investit au avut un mare avantaj în fața celor care au așteptat, câștigând clienți și cotă de piață. Cred că lecția a fost acum învățată și, chiar dacă suntem la început de recesiune, toate instituțiile financiare, nu doar băncile, încearcă să obțină un buget cât mai mare pentru dezvoltare”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.