31 dec. 2022 | 07:55

REVIEW Alice in Borderland – serialul Netflix care vine din Japonia și seamănă cu Squid Game

ACTUALITATE
REVIEW Alice in Borderland - serialul Netflix care vine din Japonia și seamănă cu Squid Game

Dacă ți-a plăcut Squid Game, poate că nu ar fi rău să dai o șansă, de asemenea, unui alt serial original Netflix care poartă numele de Alice in Borderland.

Alice in Borderland este, prin natura sa, o distopie SF, „made in Japan”, care îți va aminti destul de mult de succesul coreean menționat anterior.

Spre deosebire de Squid Game, varianta japoneză pare să fi furat startul și a ajuns deja la cel de-al doilea sezon, lansat de curând pe gigantul de streaming.

Alice in Borderland, un serial nu neaparat la fel de bun ca Squid Game, dar suficient de bine realizat pentru a merita atenția ta, deși are greșelile sale

Așa cum menționam anterior, în Alice in Borderland nu vei găsi prea multe evenimente fericite, în afara unei povești de dragoste care, trebuie să recunosc, mi s-a părut un pic forțată.

Se vorbește despre excluziune socială, despre depresie, despre lipsa de comunicare cu semenii și, în general, despre vieți ratate, în mod intenționat sau ca urmare a unui haos generalizat de societate. Spre marea mea surprindere, se vorbește foarte mult și despre religie, deși nu m-aș fi așteptat la asta din partea unei producții SF.

Serialul a ajuns deja la al doilea sezon, dar trebuie să recunosc că ar fi făcut bine să se oprească la primul și să ia forma unei miniserii. În acest fel, ar fi putut să funcționeze de minune, cu un scenariu mai puțin lălăit.

Și pentru că tot am ajuns la acest subiect, scenariul spune povestea lui Arisu, un tânăr atât de pasionat de jocuri video încât nu găsește timp pentru viața reală, spre marea dezamăgire a tatălui și fratelui acestuia, care încearcă din răsputeri să-l facă să meargă pe calea cea bună.

Printr-un concurs de împrejurări ciudat, Arisu ajunge, împreună cu doi prieteni de-ai săi, într-un Tokio „paralel” în care aproape toți ceilalți oameni au dispărut, iar realitatea cunoscută este, la rândul ei, inexistentă.

Curând, cei trei prieteni încep să bănuiască că se află într-un fel de simulator de jocuri, iar ei, pentru a supraviețui, trebuie să treacă de toate probele, una câte una.

Evident, dramatismul clasic din anime-urile japoneze nu lipsește nici aici, așa cum nu lipsește nici izul firav de telenovelă. Totul combinat cu scene extrem de sângeroase și suspans. Un amalgam destul de bizar pe care îl întâlnești mai puțin în Squid Game, spre exemplu.

Totuși, merită un binging ca la carte, mai ales dacă ești pregătit să afli care e faza cu lumea paralelă în care au aterizat personajele principale.

Îl găsești pe Netflix chiar acum, cu ambele sezoane.

 

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele