Restricţii de trafic în Capitală. Străzile pe care nu se mai poate circula cu mașina în weekend

Restricţii de trafic în Capitală. Străzile pe care nu se mai poate circula cu mașina în weekend

În acest sfârșit de săptămână, traficul rutier va fi restricţionat în mai multe zone din Capitală. Anunț major pentru bucureșteni. Pe unde nu se va putea circula cu mașina. Măsura a fost luată de polițiști cu ocazia unui eveniment important. De altfel, vor avea loc ceremonii în mai multe weekenduri, până în septembrie.

Anunț făcut de Poliția Capitalei pentru bucureșteni

Poliția Capitalei anunță restricții pentru șoferi. Nu se va putea circula pe Bulevardul Bucureștii Noi, pentru evenimentul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”. Ceremonii vor fi în mai multe weekenduri, până în septembrie, motiv pentru care este bine să știi care vor fi străzile interzise.

Restricţii de trafic în weekend

Brigada Rutieră a precizat că, în perioada 4 iunie – 4 septembrie, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.00 – 22.00, se va organiza evenimentul cultural-artistic dedicat proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” pe Bulevardul Bucureștii Noi, segmentul cuprins între Str. Jimbolia și Str. Subcetate. Spectacol va fi în zilele de 4 – 5 iunie, 11 – 12 iunie, 2 – 3 iulie, 9 -10 iulie, 13-14 august, 20 – 21 august, 27 – 28 august, respectiv 3 – 4 septembrie.

Pe unde nu se circulă

Astfel, va fi restricționată circulația autovehiculelor, începând cu fiecare vineri, ora 22.00, până luni, ora 6.00, pe următoarele segmente: Bulevardul Bucureștii Noi, între Str. Jimbolia și Str. Subcetate, pe sensul de mers către Str. Subcetate (sensul adiacent Parcului Bazilescu). cu Traficul va fi deviat pe latura opusă a bulevardului, prin amenajarea circulației în dublu sens, anunță polițiștii.

Sfaturi vitale pentru șoferi și pietoni

Oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță și să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate. De asemenea, este esențial să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Recomandarea Brigăzii Rutiere pentru pietoni este să circule doar pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului, doar după ce s-au asigurat temeinic și conducătorii auto le-au înțeles intenţia de a trece.

Transalpina se închide între Novaci și Rânca

O altă noutate este că Șoseaua Transalpina, deschisă la 1 iunie, se va închide sâmbătă, 4 iunie, pentru câteva ore. În intervalul 08.00 – 18.00, nu se va circula între Novaci și Rânca (județul Gorj), din cauza desfășurării concursului de automobilism Transalpina Challenge Rânca 2022. Anunțul a fost făcut de CNAIR.

Informaţii suplimentare despre starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264 33 33; 021/9360, au transmis reprezentanții CNAIR

Citește și: