Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui. Ce trebuie să știe șoferii

Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui. Ce trebuie să știe șoferii

Șoferii care au drum pe Autostrada Soarelui, miercuri, 27 aprilie, trebuie să știe că există anumite restricții de circulație. Este important să te informezi înainte să pleci cu mașina pe A2, pentru a nu avea neplăceri. Iată ce a transmis Centrul Infotrafic despre drumul care face legătura între București și Constanța.

Sunt restricții de circulație pe A2

Miercuri, 27 aprilie, vor fi impuse restricţii de circulaţie pe anumite tronsoane din A2 București-Constanța, pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii. Potrivit Centrului Infotrafic, sunt lucrări de refacere a suprafeţei de rulare pe Autostrada Soarelui. Astfel, vor fi impuse restricţii de circulație la kilometrul 165, pe sensul către Capitală, unde banda de urgenţă şi prima bandă vor fi restricţionate până în jurul orei 13.00. De asemenea, și între kilometrii 144-142, pe sensul către Bucureşti, nu se va putea circula pe a doua bandă până în jurul orei 16.00.

Toți șoferii trebuie să țină cont de aceste sfaturi

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să mărească distanţa de siguranţă între autoturisme, să semnalizeze înaintea schimbării benzii de mers şi să respecte limitele de viteză instituite de Codul Rutier.

Se poate circula pe Podul de la Cernavodă

Săptămâna trecută, Podul de la Cernavodă a fost redeschis complet traficului pe A2 calea 1, cu o zi mai devreme (miercuri, 20 aprilie). Autoritățile dau asigurări că lucrările efectuate sunt calitative, pentru a nu perturba începerea sezonului estival.

Prima etapă din 2022 a lucrărilor de reabilitare la Podul de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2 (între km 155+415 – km 161+479), programată în intervalul 15.02.2022 – 21.04.2022, a fost realizată cu succes. Termenul de finalizare este data de 12.02.2023.

Unde poți afla mai multe detalii despre starea drumurilor naționale

Șoferii pot afla informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale prin intermediul Dispeceratului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând site-ul www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale.

A2 sau Autostrada Soarelui leagă capitala București de Constanța, cel mai mare port al României. Din 2012, se poate circula pe întreaga ei lungime de 201,98 km, pe ambele sensuri de mers. Autostrada începe în estul Bucureștiului, în dreptul satului ilfovean Cățelu, traversează Câmpia Română până la Fetești, brațul Borcea, apoi Dunărea la Cernavodă, după care urmează un traseu prin Podișul Dobrogei până în capătul estic, unde se unește cu centura Constanței (A4).

Ca toate celelalte autostrăzi din țara noastră și drumuri naționale, accesul pe A2 este condiționat de plătirea vinietei. De precizat că Autostrada Soarelui este singură din România care dispune de stație de taxare.

Citește și: