Record stabilit de Humble Bundle: câți bani a strâns pentru Ucraina

Record stabilit de Humble Bundle: câți bani a strâns pentru Ucraina

Fondurile vor fi împărțite între patru organizații caritabile care lucrează pentru a sprijini eforturile de ajutor umanitar în Ucraina.

Pachetul Humble With Ukraine Bundle a lovit puternic când a fost lansat săptămâna trecută, strângând peste 2 milioane de dolari într-o singură zi. Și a reușit să mențină acest impuls până la sfârșit. De altfel, Humble a dezvăluit că a strâns peste 20 de milioane de dolari pentru eforturile de ajutor umanitar în Ucraina.

Este un număr enorm de mare, dar este și o subestimare. Potrivit paginii de bundle-ului Stand With Ukraine, au fost vândute peste 473.900 de pachete, strângând un total mare de 20.737.509 USD, 100% dintre care vor fi împărțiți între Razom pentru Ucraina, International Rescue Committee, International Medical Corps și Direct Relief. Vânzările pachetului s-au încheiat pe 25 martie.

Un record greu de depășit

„Suntem recunoscători tuturor celor care s-au adunat și au contribuit la această cauză critică – oamenii din întreaga lume care au achiziționat un pachet; cei care au contribuit la răspândirea cuvântului pe rețelele sociale și în rândul familiei și prietenilor lor; și tuturor editorilor și dezvoltatorilor care au donat pachetului de jocuri, cărți și software”, a scris Humble Bundle într-o postare pe blog. „Fondurile pe care le-am strâns împreună vor avea un impact real asupra vieții poporului ucrainean în această perioadă de nevoie urgentă.”

„În timp ce acest pachet special s-a încheiat, lucrăm în mod activ cu partenerii noștri la oportunități suplimentare pentru a sprijini eforturile de ajutorare a Ucrainei în timpul acestei crize în curs de desfășurare. Între timp, am dorit să transmitem câteva cuvinte de la partenerii noștri de caritate din bundle-ul Stand With Ukraine, care sunt pe teren în Ucraina și în alte părți, sprijinind victimele și refugiații și ajutând la furnizarea de hrană, apă, provizii medicale și alt ajutor umanitar”.

Nu știu cum se compară acest total cu cele mai bine vândute pachete Humble din toate timpurile, dar este un pas mare peste și dincolo de alte pachete caritabile recente, inclusiv pachetul Conquer Covid-19 6,6 milioane USD, pachetul Fight for Racial Justice 4,4 milioane USD, pachetul Australia Fire Relief 1,8 milioane USD și pachetul Humble Heal: Covid-19 1,5 milioane USD.