28 oct. 2022 | 20:43

Reacția Uniunii Europene la discursul ținut de Putin: „Acoperă intențiile criminale ale Kremlinului”

ULTIMA ORĂ
Reacția Uniunii Europene la discursul ținut de Putin: „Acoperă intențiile criminale ale Kremlinului”

Uniunea Europeană consideră că discursul șefului de la Kremlin a fost o încercare de a denatura faptele bine cunoscute despre războiul împotriva Ucrainei.

UE, reacție dură după discursul lui Putin

Discursul președintelui rus Vladimir Putin la clubul de discuții Valdai a atras critici dure în Uniunea Europeană.

În special, acesta a fost considerat o încercare de a denatura faptele reale ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei și de a prezenta Ucrainei acuzații neverosimile pentru a acoperi intențiile criminale ale Kremlinului însuși.

Acest lucru a fost declarat de reprezentantul UE Nabila Massrali vineri, 28 octombrie, la Bruxelles, în timpul unui briefing la Comisia Europeană.

„Pentru mine, discursul președintelui Putin este ceva asemănător cu (romanul 1984 – n.r.) Orwell. În acest discurs al lui Putin, ceea ce este greșit este adevărat, iar ceea ce este corect este greșit.

În discursul său, adevărul nu este adevărat, iar falsul este adevărat. Permiteți-mi să reamintesc câteva fapte.

Faptul este că această Rusie duce un război de agresiune criminal și neprovocat împotriva Ucrainei. Faptul este că aceste trupe rusești se află în spatele atrocităților și crimelor de război împotriva populației civile din Ucraina, împotriva femeilor și copiilor”, a subliniat ea.

Rusia continuă să încalce dreptul internațional

Potrivit acesteia, Rusia continuă să comită încălcări ale dreptului internațional și încearcă de fapt să distrugă Carta ONU.

„În ceea ce privește acuzațiile Rusiei, Ucraina pare să creeze o „bombă murdară”, ce pot să spun? Adevărul este că Rusia are deja un anumit istoric de acuzații nefondate pentru a-și acoperi propriile acțiuni.

Acuzațiile Rusiei de la începutul acestui an, potrivit cărora Ucraina ar fi dezvoltat arme biologice, vin în încercarea de a justifica invazia criminală a Rusiei”, a reamintit oficialul.

Rusia, atât înainte, cât și acum, nu este capabilă să își susțină acuzațiile cu nicio dovadă, a precizat reprezentantul UE.

„Dacă nu ar fi fost Rusia, acest război nu ar fi avut loc, iar acesta este un fapt. Faptul este că Rusia poate pune capăt acestui război chiar astăzi dacă își retrage toate forțele și echipamentele militare de pe tot teritoriul Ucrainei, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional”, a conchis Massrali.