Răsturnare de situație. Unde a fugit succesorul lui Putin ca să negocieze căderea regimului de la Kremlin

Răsturnare de situație. Unde a fugit succesorul lui Putin ca să negocieze căderea regimului de la Kremlin

„Succesorul” lui Vladimir Putin ar fi plecat în China pentru a negocia răsturnarea liderului de la Kremlin, după anunțarea mobilizării rezerviștilor. Este vorba despre Nikolai Patrușev, despre care se spune că ar putea fi următorul președinte al Rusiei. Cine face acest anunț surprinzător?

Era lui Vladimir Putin apune? Un expert militar din Ucraina face dezvăluiri surprinzătoare

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, ar fi fugit la Beijing ca să negocieze înlăturarea lui Putin de la putere, spune expertul militar ucrainean Oleg Jdanov.

„Șeful Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Patrușev, se află în prezent în China. O coincidență foarte interesantă. Imediat după summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai, Patrușev merge și zboară în China pe cont propriu, se presupune că pentru a rezolva problemele de securitate, dar cred că Patrușev, cel mai probabil, a zburat la Beijing pentru a confirma acordurile dintre Beijing și Moscova, precum și pentru a obține sprijin pentru tranzitul puterii și înlăturarea lui Putin din funcția de președinte al Rusiei”, a explicat analistul.

Potrivit oficialului din Ucraina, în zilele următoare, această informație ar putea fi confirmată oficial.

„Așadar, Moscova a fiert astăzi. Înțeleg că acest lucru nu va trece fără consecințe pentru regimul Putin”, a subliniat Oleg Jdanov.

„Succesorul” lui Vladimir Putin se află în China pentru negocieri cheie

Analistul militar Ion Petrescu a explicat, la Antena 3, ce poate însemna vizita lui Patrușev în China. Acesta susține că „președintele Xi Jinping este un președinte inteligent, echilibrat, și nu ar cădea în capcana în care cineva i-ar propune înlocuirea celui cu care tocmai a discutat în Uzbekistan”.

Potrivit specialistului român, „sunt mișcări care trebuie monitorizate (…) Putin și echipa sa se află pe marginea prăpastiei din arena politică internă pe care singur a creat-o prin această intervenție nedreaptă în Ucraina”.

Obiectiv politic principal pentru Moscova

Nikolai Patrușev, unul dintre cei mai apropiați asociați ai președintelui rus Vladimir Putin, a vorbit în timpul unei întâlniri cu oficialul Partidului Comunist din China, Guo Shengkun, la Beijing.

„În condițiile actuale, țările noastre trebuie să demonstreze o disponibilitate și mai mare pentru sprijinul reciproc și dezvoltarea cooperării”, a spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Într-o declarație concisă, biroul lui Patrușev a declarat că Rusia și China au convenit să „extindă schimburile de informații cu privire la combaterea extremismului și a încercărilor străine de a submina ordinea constituțională a ambelor țări”.