Probleme pentru Tesla: de ce a rechemat un număr mare de vehicule

Probleme pentru Tesla: de ce a rechemat un număr mare de vehicule

Compania americană nu se poate bucura de o pauză, de altfel problemele pentru aceasta continuă.

Tesla rechema aproape 200.000 de vehicule din cauza problemelor cu portbagajul și capota care cresc riscul de coliziuni, a anunțat un organism de reglementare, la câteva ore după ce a fost anunțată o rechemare similară în Statele Unite.

Comanda este cea mai recentă lovitură adusă producătorului american de mașini electrice, care este extrem de popular în China, deși reputația companiei a fost lovită în acest an după o serie de accidente, scandaluri și preocupări privind securitatea datelor.

Administrația de Stat pentru Reglementarea Pieței din China a declarat că defectele ar putea afecta camerele de rezervă ale vehiculelor sau ar putea cauza deschiderea bruscă a capotelor în timpul conducerii.

Mutarea acoperă trei loturi de mașini produse între 2015 și 2020

Compania de vehicule electrice a lui Elon Musk va inspecta gratuit mașinile și va rezolva problemele, a spus autoritatea de reglementare într-un comunicat.

Rechemarea include aproximativ 19.700 de mașini Model S care ar putea avea probleme de blocare cu capota față și aproximativ 180.000 de vehicule Model 3.

La mașinile Model 3, deschiderea și închiderea repetată a portbagajului poate deteriora un cablu pentru camera retrovizoare.

„Acest lucru va afecta vederea șoferului la mers înapoi și, în cazuri extreme, va crește riscul de coliziune”, a spus autoritatea de reglementare.

Notificarea chineză a venit la câteva ore după ce autoritățile americane au declarat că Tesla își rechema aproape 500.000 de vehicule din țară din cauza unor probleme similare.

Tesla a estimat că doar 1% dintre vehiculele Model 3 rechemate conțin problema, iar compania nu știa de nici un accident sau rănire asociată, conform autorităților de reglementare a siguranței din SUA.

În iunie, gigantul de mașini electrice a rechemat peste 285.000 de mașini din China din cauza unor probleme legate de software-ul său de conducere asistată care ar putea provoca accidente.

Citește și: