Primul lucru pe care trebuie să îl verifici când pleci cu mașina pe caniculă
În aceste vremuri de caniculă, specialiștii din domeniu vin cu câteva recomandări pentru șoferii care urmează să utilizeze mașina, înainte de a pleca la drum. Aceste recomandări sunt esențiale atât pentru mașina ta, cât și pentru tine.
Aceasta este săptămâna când meteorologii au avertizat despre valul de caniculă care afectează întregul continent. Astfel, toți cetățenii trebuie să se ferească de expunerea la soare în intervalul orar 11:00 – 18:00. Șoferii, la rândul lor trebuie să fie foarte atenți înainte de a pleca la drum.
În timpul verii, mașina este expusă soarelui câteva ore bune de-a lungul zilei, astfel că temperatura din habitaclu ajunge la valori impresionante, chiar și de două ori mai mare decât cea exterioară. În aceste situații, șoferilor li se recomandă să nu plece la drum imediat.
Citește și: Cum răcorești mașina rapid, în doar câteva momente: dacă nu scăpăm de caniculă, măcar să ai soluția perfectă
Citește și: Cum economisești benzină sau motorină cu trucuri care poate nu-ți plac
Citește și: Greșelile pe care le faci când folosești aerul condiționat în mașină: cum afectează consumul de carburant
Sfaturi de urmat dacă urmează să pleci cu mașina pe caniculă
Orice șofer ar trebui ca în timpul verii să deschidă geamurile pentru ca aerul cald să fie eliberat din interiorul mașinii, evitând astfel o senzație de sufocare. De asemenea, aerul condiționat trebuie pornit prima dată la cel mai scăzut nivel, deoarece după atâtea ore petrecute în soare, în habitaclu va fi trimis tot aer caldul.
Ulterior, nivelul aerului condiționat trebuie crescut treptat. Tot în cazul aerului condiționat, șoferii trebuie să verifice dacă acesta este setat pe modul „recirculare”, iar dacă da, atunci trebuie să schimbe setările. Dacă aerul condiționat nu funcționează la valori optime, șoferii ar trebui să meargă la un service pentru a verifica problema tehnică.
Tot șoferii sunt cei care, de cele mai multe ori, pe bordul mașinii folosesc telefoanele sau chiar tabletele. Din caua expunerii la razele soarelui, aceste dispozitive ar putea să răspundă mai lent, sau chiar să nu mai pornească, fiind recomandat a le păstra la umbră, pentru a nu întâmpina probleme la navigație spre exemplu, sau chiar la deteriorea iremediabilă a acestora.