Cum răcorești mașina rapid, în doar câteva momente: dacă nu scăpăm de caniculă, măcar să ai soluția perfectă

Cum răcorești mașina rapid, în doar câteva momente: dacă nu scăpăm de caniculă, măcar să ai soluția perfectă

În ultimele săptămâni, țara noastră s-a confruntat cu un val masiv de caniculă. Dacă nu te-ai urcat însă într-un autoturism încins în tot acest timp, nu ai înțeles cât de important este să știi cum îți răcorești rapid mașina.

Din cauza încălzirii globale și a schimbărilor climatice, temperaturile între 35 și 40 de grade au devenit din ce în ce mai comune în România. Problema este că acele temperaturi se pot dubla cu ușurință într-o mașină uitată în soare pentru câteva ore. Între 50 și 60 de grade Celsius nu este deloc ciudat să găsești într-un autoturism. Din acest motiv, este important să fii cât se poate de eficient în a-ți coborî temperatura, mai ales dacă mergi la drum lung.

Cum îți răcești mașina și cobori rapid temperatura până la o valoare rezonabilă

În mod previzibil, cea mai bună soluție este cea preventivă. Fă un efort să-ți parchezi autoturismul la umbră, chiar dacă mergi mai mult pe jos. Într-o parcare subterană ești și mai câștigat.

Ia foarte în serios achiziția unui parasolar. Un volan pe care nu-l poți atinge pentru că arde de la soare s-ar putea să te facă să pierzi câteva minute bune înainte să poți pleca la drum. Două, pentru parbriz și lunetă, îți coboară foarte multe temperatura în mașină. Un alt sfat util pentru această perioadă caniculară ține de investirea într-o folie pentru geamurile laterale și lunetă. Chiar dacă acea folie nu este foarte întunecată, blochează razele UV și îți păstrează interiorul rece.

Pe lângă aspectele preventive ale ecuației, dacă vrei să pleci la drum rapid, scoate aerul fierbinte din mașină. Deschide portierele câteva secunde sau parcurge chiar și doar câteva zeci de metri cu geamurile deschise. Efectul este surprinzător.

Utilizarea climatizării este de asemenea utilă, mai ales pe recirculare. Nu activa însă recircularea imediat după ce ai plecat de pe loc, pentru că vei recicla aerul fierbinte din mașină. Verificarea periodică a instalației de aer condiționat la un service reprezintă un alt detaliu pe care ar fi bine să-l ai în vedere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: