Premieră mondială: cum arată primul PS5 Slim, de ce nu vine de la Sony

Premieră mondială: cum arată primul PS5 Slim, de ce nu vine de la Sony

Va exista, inevitabil, un PS5 Slim lansat de către Sony.

Nu în ultimul rând pentru că actualul PS5 are dimensiunea și forma unui zgârie-nori din Dubai, dar și pentru că Sony lansează întotdeauna o versiune mai subțire a consolelor lor după câțiva ani.

Dar suntem departe de acel moment, ceea ce înseamnă că trebuie să ne îndreptăm spre eroul modern, Matthew Perks, de la canalul YouTube DIY Perks. Care și-a atins scopul folosind pompe de apă, un ferăstrău circular și un cuptor.

Mai subțire decât actualul PS5 poate nu ar fi cea mai mare provocare. O mare parte din lățimea mașinii uriașe provine din cum este modelată carcasa sa, alături de o sursă de alimentare absolut enormă. Abordarea lui Matt față de proiect este uimitor de ambițioasă, înlocuind absolut orice se aventurează prea departe în tărâmuri tridimensionale cu propriile sale creații realizate acasă.

Pe lângă sursa de alimentare, PS5-ul proiectat de Sony are niște radiatoare destul de mari, vizibile, dar și alte cerințe de răcire. Având în vedere cât de multă temperatură pompează consola, aceasta avea să fie în mod clar cea mai importantă parte de înlocuit. Dar, deoarece răcirea cu apă necesită țevi puternice, acest lucru l-a condus pe Perks către cel mai interesant mode de a își construi propriul său sistem de răcire cu apă realizat manual între foi de cupru.

Un adevărat magician

Cu cât urmăream mai departe videoclipul, cu atât simțeam Matthew Perks este un adevărat vrăjitor.

Ascultă doar felul în care spune lucruri precum: „Am descoperit că PS5 originală necesită un diamant străvechi găsit doar pe vârful Muntelui Kilimanjaro”, apoi răspunde în sinea lui: „Dar mi-am dat seama că aș putea să-l înlocuiesc un capac pe care l-am transformat în aur folosind alchimie și acest tub de plastic.” Și o face în timp ce este atât de ridicol de simpatic.

Serios, acest videoclip este un roller coaster complet emoționant și, deși nu voi da vreun spoiler, este o bucurie să realizez că proiectul de două luni nu a verificat lucrurile în afara camerei înainte de filmare.

Cu excepția cazului în care și tu ești un adevărat vrăjitor, te rog să nu încerci tu însuți așa ceva.

Citește și:
Etichete: